Ankeiler: Het is wel vaker voor gekomen: tegen een laag geplaatste tegenstander heeft DSV de nodige moeite om winnend van het veld te gaan.

- Het is wel vaker voor gekomen: tegen een laag geplaatste tegenstander heeft DSV de nodige moeite om winnend van het veld te gaan. In de rust van BAS – DSV waren veel DSV-supporters er bij de 0 – 0 stand al niet gerust op: het moet echt anders willen we hier met drie punten vertrekken!

Uiteindelijk lukte dat ook niet: na afloop was er een 3 – 2 nederlaag te noteren voor de oranjehemden, die ze deels toch wel aan zichzelf te wijten hadden. Natuurlijk kun je mekkeren over de twee wat makkelijk gegeven strafschoppen voor BAS, maar…geheel onterecht waren ze niet. DSV speelde niet slim genoeg om het BAS echt moeilijk te maken met goed combinatievoetbal, veelal werd de lange bal gehanteerd.

De 1 – 0 werd uit een strafschop gescoord, maar deze tegenvaller kwam DSV te boven. Sterker nog: middels twee doelpunten van Ron Hofmeijer was er met nog 20 minuten te spelen een 1 – 2 voorsprong. De keus moest gemaakt worden: volop op zoek naar de derde treffer of deze voorsprong koesteren. Geen van tweeën lukte….De gelijkmaker werd via de binnenkant van de paal uit een moeilijke hoek binnengekopt en de fatale derde treffer kwam wederom uit een penalty tot stand na een overtreding.

Door dit resultaat raakt DSV de koppositie in de derde periode kwijt, wel blijft men derde in de normale ranglijst. Zaterdag a.s. speelt DSV thuis tegen Elspeet, de directe concurrent in de periode, aanvang 14.30 uur.

Linker rijtje:

1. Hatto Heim 22 – 50

2. Rouveen 22 – 47

3. DSV 22 – 43

4. Oene 22 – 39

5. Hattem 22 – 34

6. Swift 22 – 30

7. Elspeet 22 – 30

Derde periode:

1. Hatto Heim 5 – 13 (winnaar 1e periode)

2. Elspeet 5 – 12

3. Oene 5 – 10(+8)

4. DSV 5 – 10 (+6)

5. ESC 5 – 9

6. Rouveen 5 – 8

7. HTC 5 – 7

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel