Ankeiler: SEIN is een Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde. Mirthe van `t Hof zit in groep 3 van de Timotheusschool.

- SEIN is een Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde. Mirthe van `t Hof zit in groep 3 van de Timotheusschool. Haar zusje Noa overleed afgelopen september aan de gevolgen van epilepsie. De school houd jaarlijks een actie voor een goed doel en dit jaar verzamelen ze geld in voor SEIN. Deze actie op de Timotheusschool word daarom ook breed gedragen.

Waar gaat de opbrengst heen:

Met de opbrengst van deze actie voor SEIN worden er speel- en belevingsmaterialen aangeschaft voor de buitenruimtes. Zo kunnen de kinderen die bij SEIN worden geholpen ook lekker buiten spelen.

Hoe zamelen de leerlingen geld in:

De kleuters hebben een klusjeskaart gekregen en kunnen klusjes doen om geld in te zamelen. En de kinderen vanaf groep 3 hebben allemaal 1 euro gekregen met de opdracht om van die ene euro meer euro's te maken. De allermooiste initiatieven zijn onstaan. Kinderen bakken taarten, ze bakken cakes, er worden spelletjesmiddagen georganiseerd. Een leerling bakt pannenkoeken, er worden lege flessen ingezameld, er worden cupcakes gemaakt en verkocht, zo is iedere leerling op zijn of haar manier bezig om geld in te zamelen. Echt fantastisch om te zien.

Obstacle Run:

Aan het einde van deze actiemaand, op woensdag 29 juni wordt er een Obstacle Run georganiseerd in het Oldebroeker Bos waar alle leerlingen van de Timotheusschool aan mee mogen doen. Er wordt een heel parcours uitgezet met verschillende obstakels waar de leerlingen doorheen en of overheen moeten. Er ligt oa een watermat door het water waar de waaghalzen overheen kunnen en er liggen balken over het water heen, strobalen waar ze overheen moeten klimmen, dribbelen door autobanden etc.

Als kers op de taart is er een buikschuifbaan ism de brandweer.

Oliebollen:

Tijdens deze Obstacle Run worden in het Oldebroeker Bos ook oliebollen gebakken door Henk en Henk.. 1 zak met 10 oliebollen kost € 8,00 en deze oliebollen zijn vanaf nu al te bestellen bij Annerike van 'Hof via tel/app 06-53240280 of via de mail annerikevanthof@hotmail.nl. Een groot deel van deze opbrengst gaat naar SEIN.

Commissie:

Voor deze actie is een speciale commissie in het leven geroepen. Hierin zitten een aantal juffen en een paar ouders waaronder Annerike van 't Hof.

Annerike van 't Hof is de moeder van Noa.

Noa zat op het speciaal onderwijs in Kampen omdat ze ernstig meervoudig gehandicapt was en in 2020 openbaarde zich plotseling ook epilepsie bij haar. Doordat Noa ineens heel veel aanvallen kreeg moest ze opgenomen worden bij SEIN. Deze instelling heeft een volwassen- en een kinderafdeling. Patiënten met epilepsie worden hier doorgaans zo`n vijf tot zes weken opgenomen om de medicatie goed in te stellen. Noa is 9 maanden opgenomen geweest , bij haar sloegen de medicijnen helaas niet aan waardoor ze is overleden. Hendrik, Annerike, Mirthe en Elisa vinden het heel bijzonder en mooi dat de school dit goede doel heeft gekozen. 'Het is hartverwarmend om te zien hoe fanatiek alle kinderen zijn'.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel