Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: File op de A28. Foto: Diesmer Ponstein
Lead image 2:
Lead image TXT 2: File op de A28. Foto: Diesmer Ponstein
Ankeiler: Het verkeer staat vast op A28 wegens een protestactie van boeren. Daardoor staat er een file vanaf ‘t Harde tot knooppunt Hattemerbroek .

- Het verkeer staat vast op A28 wegens een protestactie van boeren. Daardoor staat er een file vanaf ‘t Harde tot knooppunt Hattemerbroek . De boeren hebben hun trekkers op de snelweg geparkeerd en de sleutels eruit gehaald. De politie is aanwezig.

Boeren gaan mogelijk dinsdag weer actievoeren tegen de stikstofplannen van het kabinet. Dat zegt voorman Bart Kemp van boerenactiegroep Agractie Nederland. Hij zegt tegen tegen Omroep Gelderland dat het niet om door Agractie georganiseerde acties gaat. Waar en hoe groot die acties zijn is onduidelijk.

Dinsdag wordt in Den Haag gestemd over moties die zijn ingediend tijdens het stikstofdebat vorige week in de Tweede Kamer. Daar kwamen toen tientallen boeren op af, die met Kamerleden in gesprek gingen over het aangekondigde stikstofbeleid door het kabinet. Dat zegt, ondanks de boerenacties van de afgelopen dagen, steeds vast te houden aan de plannen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel