Afdrukken
Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Boerenprotest langs de A28. Foto: Diesmer Ponstein
Ankeiler: Dinsdag was er wederom een boerenprotestactie gaande. In een weiland langs de A28 hadden diverse boeren een berg hooi in de brand gestoken. De rookwolken van de brand trokken over de snelweg.

- Dinsdag was er wederom een boerenprotestactie gaande. In een weiland langs de A28 hadden diverse boeren een berg hooi in de brand gestoken. De rookwolken van de brand trokken over de snelweg.

Foto's: Diesmer Ponstein

Door de rookwolken was de maximumsnelheid op de A28 in beide richtingen verlaagd en is vanuit Zwolle enige tijd 1 rijstrook afgesloten geweest.

De brandweer is kort ter plaatse geweest maar is niet overgegaan tot het blussen van de brand. Naarmate de middag vorderde leken de rookwolken donkerder te worden.

Bericht gaat verder onder de video

Het protest zorgde met name in de avonduren voor veel bekijks. Rond 8 uur vertrok een groot deel van de boeren vanaf de locatie richting het politiebureau in Zwolle. Daar zou een boer vastzitten die eerder vandaag was opgepakt bij een demonstratie in Staphorst. Echter melde de politie dat de man alweer op vrije voeten was en later zal worden berecht.

Via diverse online media is te zien dat de boeren zich vervolgens hebben verzameld op het verkeersplein bij de op/afrit Zwolle-Zuid.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel