Afdrukken
Ankeiler: Op zaterdag 13 augustus organiseert het Orgelmuseum een fietstocht langs orgels in Doornspijk en Elburg. Organist deze dag is Jos van der Kooy.

- Op zaterdag 13 augustus organiseert het Orgelmuseum een fietstocht langs orgels in Doornspijk en Elburg. Organist deze dag is Jos van der Kooy.

De dag begint om 10.00 uur bij het Orgelmuseum in Elburg, waarna gezamenlijk wordt vertrokken richting Doornspijk. Hier zal een bezoek worden gebracht aan diverse kerken en ook zal een Flentroporgel worden bespeeld dat recentelijk aan de collectie van het Orgelmuseum is toegevoegd, maar dat op een locatie in Doornspijk staat.

Tussen de middag is er een lunchpauze met koffie, thee of een koude drank. Wel wordt van de deelnemers gevraagd of ze hun eigen lunchpakket mee willen nemen.

Het slotconcert vindt rond 15.00 uur plaats op het Boon-Leeflangorgel in het Orgelmuseum.

De organist voor de hele dag is Jos van der Kooy. De lengte van de fietstocht is ongeveer 15 kilometer. Mensen met en zonder elektrische fiets zijn welkom, waarbij ervan uit wordt gegaan dat degenen met een elektrische fiets qua tempo rekening houden met de andere fietsers.

De deelnamekosten bedragen 10 euro pp, kinderen tot en met 12 jaar gratis.

Opgave via info@nationaalorgelmuseum.nl onder vermelding van ‘fietstocht 13 augustus’.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel