Ankeiler: Wie de zomervakantie vorstelijk wil afsluiten is op de Veluwe op de goede plek.

- Wie de zomervakantie vorstelijk wil afsluiten is op de Veluwe op de goede plek. Op 21, 27 en 28 augustus kunnen bezoekers zichzelf als een heuse koning of koningin laten vastleggen op een koninklijk portret(je). Een pop-up ‘bierviltjestekenaar' maakt een tour langs diverse koninklijke locaties en trakteert de bezoeker op een blijvende herinnering aan een prinsheerlijke zomer op de Veluwe.

De tour zal locaties als kasteel Doorwerth, Paleis Het Loo en kasteel Staverden aandoen en ervoor zorgen dat de bezoeker zich de koning te rijk voelt. Iedereen die zich laat tekenen wordt namelijk voorzien van een koninklijk attribuut zoals een gouden kroon of scepter.

Klaar, terwijl je lacht!

De portretjes worden razendsnel getekend; in een paar minuten tovert de live-tekenaar een goed gelijkende karikatuur op papier. Leuk voor degene die getekend wordt, maar ook voor de toeschouwer die over de schouder van de tekenaar mee mag kijken. De tekenstijl van de karikatuurtekenaar is grappig en positief, maar nooit beledigend.

Programma

Zondag 21 augustus van 12.00 tot 17.00 uur - kasteel Doorwerth, Doorwerth

Zaterdag 27 augustus van 12.00 tot 17.00 uur - Paleis Het Loo, Apeldoorn

Zondag 28 augustus van 12.00 tot 17.00 uur - kasteel Staverden, Ermelo

(De tekenaar loopt in principe rond op het terrein, maar wanneer er een rij ontstaat wordt er vanaf een vaste plek getekend. Het laten maken van een koninklijk portretje duurt ongeveer 3 minuten. Hier zijn geen kosten aan verbonden.)

Koninklijk themajaar

Het koninklijke jaar op de Veluwe is in volle gang. Gedurende het hele jaar draait het hier om vorstelijk genieten. Het koninklijke verhaal en de royale belevenissen die de Veluwe rijk is worden daarom extra onder de aandacht gebracht. Het is immers de bestemming waar koningen en stadhouders al van oudsher kwamen om vakantie te vieren. Meer tips om koninklijk te genieten op de Veluwe zijn te vinden op: www.visitveluwe.nl/koninklijk

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel