WEZEP - Op zondag 11 september werd op het circuit Herselse bossen in Lierop een wedstrijd om het Nederlandse kampioenschap verreden voor de zijspannen. Dik Zwanepol uit Wezep en Benzo van Olst uit Heerde hadden er zin in. Onlangs lieten ze dit al weten op LocoFm, want beiden voelden aan dat na Lommel er nog meer in zat.

Het duo begon voortvarend aan de eerste manche en wist lange tijd op een tweede plaats te rijden. De missie leek te slagen, maar twee ronden voor het einde kregen Dik en Benzo te maken met wat achterblijvers die op het loodzware circuit haast niet meer vooruit kwamen.

De andere combinaties reden in het juiste spoor en maakten hiervan gretig gebruik. Het koppel zakte terug naar een twaalfde plaats. De teleurstelling was na deze reeks zeer groot bij Zwanepol en Van Olst.

Er had meer ingezeten, dus was het zaak om in de tweede heat alles weer recht te zetten. De start was weer goed te noemen en een zesde positie was ook weer prima. Maar ook nu bleek het weer raak. Het werd een kopie van hun eerste optreden en het duo zakte in een mum van tijd terug naar plek veertien en daarmee eindigde Zwanepol en Van Olst als tiende.

‘Dit was echt balen, want het ging allemaal zo goed en we hadden een mooi resultaat kunnen halen, ‘ aldus de beide heren. Een herkansing zal er niet zijn, want komend weekend zal de finale worden verreden in Berghem, maar dan is stuurman Dik Zwanepol op vakantie.

Deel dit artikel