Afdrukken
Ankeiler: In Zwolle leed VSCO’61 in haar eerste competitiewedstrijd een 5-2 nederlaag tegen Be Quick’28.

- In Zwolle leed VSCO’61 in haar eerste competitiewedstrijd een 5-2 nederlaag tegen Be Quick’28. In de eerste helft kon VSCO’61 goed partij geven en bleef lang in het spoor van de Zwollenaren. In de tweede helft moest VSCO’61 het hoofd buigen en de meerdere erkennen in de tegenstander.

VSCO’61 begon gehavend aan de wedstrijd. Doelman Django van der Landen was geschorst vanwege zijn rode kaart in de bekerwedstrijd tegen Epe en de verdedigers Sander Stange en Hans de Vos moesten met nog een aantal al langer geblesseerde spelers de wedstrijd vanaf de zijlijn bekijken. Het was te merken aan de opening van de wedstrijd waarin VSCO’61 defensief erg onzeker startte.

Binnen vier minuten drie grote kansen voor Be Quikc’28, waarvan de derde raak was. Eerst kreeg Hugo Winkeler een dot van een kans na defensief geklungel, maar schoot naast. Een minuut later kopte Robin Gerritsen de bal net over het doel. Weer een minuut later trof Foray Kamara wel doel na een voorzet vanaf de rechterflank (1-0).

VSCO’61 vocht zich terug in de wedstrijd en Be Quick’28 mocht niet klagen dat doelman Niek Bongers in de tiende minuut niet met rood van het veld werd gestuurd doordat hij de doorgebroken Luca Veldhoen had gevloerd. De vrije trap van rand zestien leverde niets op. In de 17e minuut werd opnieuw Luca Veldhoen neergehaald, nu door Rik Ngimbi en binnen de zestien. Jan van ’t Oever schoot de toegekende penalty onberispelijk in (1-1).

Het werd een boeiend voetbalgevecht in de eerste helft waarbij het spel op en neer ging. VSCO’61-doelman Arn van Renselaar bracht knap redding op de inzet van Sander Aarten die de buitenspelval wist te omzeilen. Na een halfuur spelen wist Be Quick’28 op voorsprong te komen. Ondanks het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter voor buitenspel gaf scheidsrechter Henon een vrije trap aan Be Quick’28 en een gele kaart aan Steven van de Grift die de overtreding beging (wat hem uiteindelijk duur kwam te staan). Hugo Winkeler maakte hier dankbaar gebruik van en schoot de 2-1 binnen. VSCO’61 had voor rust op gelijke hoogte moeten komen. Op aangeven van Luca Veldhoen kreeg Thomas van de Kolk een dot van een kans, maar schoot de bal voor een leeg doel over.

De tweede helft zette Be Quick’28 direct druk op het doel van VSCO’61. Het tempo lag hoog en de kansjes dienden zich aan. Na een kwartier spelen in de tweede helft scoorde de vrijstaande Hugo Winkeler vanaf de rand zestien met een beheerst schot in de bovenhoek. VSCO’61 probeerde nog wel de aansluitingstreffer te scoren, maar zag een kwartier voor tijd dat Steven van de Grift tegen zijn tweede gele kaart aanliep en met rood van het veld moest. VSCO’61 moest toezien hoe Be Quick’28 in de slotfase uitliep naar een 5-1 voorsprong. Eerst wist Robin Gerritsen te scoren en even later invaller Asse Visscher. Luca Veldhoen wist de stand nog iets dragelijker te maken door de 5-2 te scoren.

VSCO’61 mag zich nu opmaken voor de volgende competitiewedstrijd thuis tegen WVF. Naast de stevige nederlaag is het de vraag hoe geschonden VSCO’61 uit de wedstrijd is gekomen. Drie spelers moesten uiteindelijk geblesseerd het veld verlaten. Het is de vraag of zij volgende week weer hersteld zijn.