Ankeiler: OWIOS is het seizoen goed begonnen door met 3-1 te winnen van AGOVV. Na een 1-0 achterstand vlak na rust, boog OWIOS in de laatste 20 minuten de stand om naar een 3-1 overwinning.

- OWIOS is het seizoen goed begonnen door met 3-1 te winnen van AGOVV. Na een 1-0 achterstand vlak na rust, boog OWIOS in de laatste 20 minuten de stand om naar een 3-1 overwinning.

In het eerste kwartier ging de wedstrijd gelijk op, maar gaandeweg de 1e helft werd AGOVV de bovenliggende partij en dat resulteerde halverwege een grote kans voor AGOVV. Met kunst en vliegwerk hield de OWIOS-verdediging en keeper Jacco van Olst het doel schoon. Na ruim een half uur moest doelman Van Olst weer handelend optreden om een uitstekende ingeschoten vrije trap te keren. De eerste helft werd ontsiert door de vele onderlinge irritaties tussen de blauwen en de groenen en de scheidsrechter had zijn handen er vol aan. De rust kwam op een goed moment voor beide partijen.

De 2e helft was net begonnen toen AGOVV op een terechte 1-0 voorsprong kwam. Een voorzet van Marco Bosz werd door Jaap de Brouwer fraai tegen de netten gekopt. Het leek wel dat vanaf dat moment OWIOS een tandje bijzette en meer energie in de wedstrijd stopte. OWIOS kreeg meer en meer grip op AGOVV en steeds meer mogelijkheden. Van Haagen verzuimde OWIOS langszij te schieten na het goed terugleggen van Hendrik Uitslag. Een kwartier voor tijd is het dan toch raak. Een voorzet van Jasper Schut werd getoucheerd, maar bij de tweede paal was Cornell Balk attent en schoot de gelijkmaker hoog in het doel. Enkele minuten later is het wederom Balk die een dot van een kans krijgt, maar keeper Jordi Steenbergen houdt met de voet AGOVV op de been. Uit de opvolgende ingooi kwam OWIOS op dat moment op een verdiende voorsprong. Het was wederom Jasper Schut die de bal terug ontving van Hendrik Uitslag en zijn teruggelegde bal werd hard ingeschoten door Corné Hamelink en hij zette OWIOS op een 2-1 voorsprong. Vlak voor de officiële speeltijd had AGOVV uit één van de spaarzame aanvallen nog een kans, maar Raymond Stegeman had niet meer op de bal gerekend. In blessuretijd verzuimde eerst Gerdo van ’t Hul om de wedstrijd definitief in het slot te gooien door hoog over te schieten. Even later was het Cornell Balk die er langs snelde en Jasper Schut de mogelijkheid gaf voor de 3-1.

Komende zaterdag speelt OWIOS in de competitie tegen DESZ uit Zwartsluis. De wedstrijd begint in Zwartsluis om 14.45 uur.

Opstelling: Van Olst, Boer, M. Hoogland ©, Hop, Boon, Van ’t Hul, Van Haagen, Hamelink, Uitslag, Balk, Eleveld (53. Schut),