Ankeiler: Op 9 augustus 2022 ontving zorgboerderij BENJAMIN inspectiebezoek van twee inspecteurs van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

- Op 9 augustus 2022 ontving zorgboerderij BENJAMIN inspectiebezoek van twee inspecteurs van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Doel van het bezoek was te beoordelen of de geboden zorg voldoet aan wet- en regelgeving, (beroeps)normen, richtlijnen en standaarden.

Om een beeld te krijgen van de locatie startten de inspecteurs met een kort gesprek met de eindverantwoordelijke van de dag of de leidinggevende. Met die persoon overlegden zij ook over de verdere invulling van het bezoek.

Daarna kregen ze een rondleiding en keken mee met de werkzaamheden, dit om een beeld te krijgen van hoe op de locatie gewerkt wordt. Ook hebben ze telefonisch met een cliëntvertegenwoordiger gesproken en werden dossiers en protocollen bekeken.

Tijdens het inspectiebezoek kwamen de volgende onderwerpen aan bod:

Is de zorg persoonsgericht?

Is de zorgverlener deskundig? En worden zorgverleners goed ingezet?

Biedt de zorgaanbieder een veilig werkklimaat?

Stuurt de zorgaanbieder goed op kwaliteit en veiligheid?

Cultuur in de organisatie

De eindconclusie die de inspectie heeft opgesteld is:

De inspectie concludeert dat de geboden zorg op Zorgboerderij Benjamin (grotendeels) voldoet aan de getoetste normen.. 'Zorgboerderij Benjamin biedt cliënten een vertrouwde omgeving met veel ontwikkelmogelijkheden op maat. De zorgboeren maken bewuste keuzes in welke zorg zij bieden. Zij stellen zich transparant en leerbaar op. '

De inspectie heeft daarom op dit moment vertrouwen in de wijze waarop Zorgboerderij Benjamin stuurt op de kwaliteit en veiligheid van zorg.

Uiteraard zijn de medewerkers van de zorgboerderij heel blij met deze conclusie. Termeer omdat dit past bij de uitkomsten van de klanttevredenheidsonderzoeken die sinds 2014 6x zijn gehouden. Hierbij worden de activiteiten en de begeleiding steeds met een ruime 8 gewaardeerd.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel