Ankeiler: Zaterdag 22 oktober staat Hattem geheel in het teken van chocolade. Een groots evenement rond de heerlijke lekkernij in alle denkbare variaties.

- Zaterdag 22 oktober staat Hattem geheel in het teken van chocolade. Een groots evenement rond de heerlijke lekkernij in alle denkbare variaties. Prachtige showstukken en prijswinnende bonbons van de beste chocolatiers uit het land, veel kramen met chocolade producten, chocolade kunstenaars, theater acts en heerlijke workshops. Het wordt een dag genieten voor jong en oud.

Laat je verrassen door de mogelijkheden van cacao. Wist je bijvoorbeeld dat je van het sap van de cacaoboon heerlijke frisdrank kunt maken en chocolade zich ook goed leent voor prachtige beeldhouwwerken en chocolade schilderijen. Al wandelend door de binnenstad van Hattem ontdek je steeds meer nieuwe mogelijkheden.

Inge van ‘Heel Holland Bakt’

Tijdens Chocoladefestival Hattem kan Inge je alles vertellen over haar ervaring bij ‘Heel Holland Bakt’. Speciaal voor alle bezoekers bakt Inge madeleines, die ze afmaakt met heerlijke A3 chocolade. Ook maakt ze graag even tijd om met bezoekers op de foto te gaan en een praatje te maken.

Kinderactiviteiten

Ook voor de kleinsten is er volop te doen. Kinderen kunnen hun kapsel in geweldige chocolooks om laten toveren, een chocololly maken en een fruitstok dopen in de chocoladefontein. Ook is er bungee trampoline en draaimolen. Bij de expositie van het cacao museum zijn er leuke opdrachten waarvan de antwoorden op de posters en objecten in de kramen te vinden zijn. Een leuke manier om meer te leren over duurzaamheid, eerlijke lonen, ambacht, gezondheid en de geschiedenis van chocolade met na afloop een kadootje. In de Dijkpoort kunnen kinderen schilderen met chocolade en verderop in de Kruisstraat genieten van een knalroze suikerspin theater act.

Om je vingers bij af te likken

Ontdek de eindeloze smaken combinaties aan bonbons en chocoladespecialiteiten. Smul van oliebollen, donuts of Churros met chocolade en van Zjoko KuZzen en Engelse fudge. Er zijn ontelbaar veel soorten lekkernijen, dus kom zaterdag 22 oktober naar Hattem en proef van al het lekkers dat Chocoladefestival Hattem te bieden heeft.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel