Ankeiler: Het moet nog echt winter worden in Oekraïne, maar door de oorlog is er nu al grote nood en zijn er veel zorgen onder de bevolking in Oekraïne.

- Het moet nog echt winter worden in Oekraïne, maar door de oorlog is er nu al grote nood en zijn er veel zorgen onder de bevolking in Oekraïne. Het ontbreekt ze aan de meest basale middelen en producten. Stichting Oekraïne Projecten organiseert daarom een winterhulpactie. Op zaterdag 5 november a.s. is er een grote inzameling van winterkleding, slaapzakken, laarzen, schoenen en luchtbedden. Daarnaast start de stichting een inzamelingsactie voor voedselpakketten.

Stichting Oekraïne Projecten werkt al bijna 25 jaar samen met lokale contactpersonen en kerken in Oekraïne. Via een eigen logistiek netwerk leveren ze zo samen voor en achter het front de noodhulp waar dat meest nodig is zoals aan kinderen en ouderen.

Matthias Michelsen van Stichting Oekraïne Projecten: ‘De laatste weken hebben we via onze contacten verontrustende berichten ontvangen. De voorraden en noodhulp van de afgelopen maanden zijn op. Er zijn grote zorgen voor de winter die gaat komen. Ook zijn zorgen over de meest kwetsbare groepen mensen. De verwoestende oorlog heeft de inwoners van Oekraïne beroofd van warme kleding, slaapplekken en voedsel. En het voedsel wat er nog is in het land is zeer duur geworden en daardoor, voor het grootste gedeelte van de Oekraïense inwoners, moeilijk tot niet te betalen.’

Inzamelingsactie winterhulpgoederen

De inzamelingsactie vindt plaats op zaterdag 5 november a.s. bij de Ontmoetingskerk in Hattem aan de Van Galenstraat 1. Tussen 9.30 uur en 15.00 uur kunt u de volgende producten komen brengen:

 Goede en nette winterkleding voor zowel kinderen als volwassenen

 Slaapzakken en luchtbedden

 Schoenen en laarzen (winterschoeisel)

 Luiers

 Zeep en shampoo

 Tandpasta en tandenborstels

 Pijnstillers

Het transport vindt later deze maand plaats. Zo komt alles nog voor de kerst aan bij de meest kwetsbaren in Oekraïne.

Doneer voedselpakketten

Ook wordt een doneeractie gestart voor winterrantsoenen. Voor 20,- euro geeft u een Oekraïens gezin voor een maand een winterrantsoen. Zo’n voedselpakket bestaat uit producten zoals aardappelen, meel, pasta, rijst, zonnebloemolie, wortelen, jam en noten.

Doneren is eenvoudig via de website www.oekraine-projecten.nl/winterhulpactie of door uw bijdrage over te maken op NL03 RABO 0325 774 889 o.v.v. ‘wintervoedselhulp’.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel