Ankeiler: Op dinsdag 22 november brengt staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een werkbezoek aan de gemeente Oldebroek.

- Op dinsdag 22 november brengt staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een werkbezoek aan de gemeente Oldebroek. Hij gaat in gesprek met professionals die betrokken zijn bij de JOGG-aanpak. Dit wordt in de gemeente Oldebroek vorm gegeven door Goed Bezig Oldebroek. Daarnaast ontmoet hij kinderen om te spreken over het gezond opgroeien. Het bezoek vindt plaats in het Integraal Kind Centrum de Vlinder in Wezep.

Na een ontvangst krijgt de staatssecretaris uitleg over de lokale JOGG-aanpak en regionale samenwerking op de Noord Veluwe. Daarnaast krijgt hij een kijkje in de uitwerking van de JOGG-aanpak in de schoolomgeving op het gebied van voeding en bewegen. Tijdens een werkvorm met leerlingen van de Spoorzoeker en Bron spreekt hij over verschillende gezondheidsdillema’s bij het opgroeien in de gemeente Oldebroek. Ter afsluiting delen een aantal partners uit de gemeente hun ervaring met de JOGG-aanpak in een rondetafelgesprek: wat werkt, maar wat is ook nog nodig voor een gezondere toekomst van de lokale jeugd.

JOGG – Gezonde jeugd, gezonde toekomst

De gemeente Oldebroek is sinds september 2014 een JOGG-gemeente. Oldebroek is daarmee onderdeel van het landelijke JOGG-werknet, dat inmiddels bestaat uit 210 gemeenten en diverse maatschappelijke organisaties en bedrijven. Met de integrale JOGG-aanpak werken ze samen aan een gezondere leefomgeving voor kinderen en jongeren. Bijvoorbeeld door te zorgen voor gezonde voeding op school en in de sportkantine. Of door de buurt beweegvriendelijker in te richten. Daardoor groeit de jeugd op tot een gezonde generatie. Een gezonde toekomst, begint bij een gezonde jeugd.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel