Afdrukken
Ankeiler: Voor het eerst in de historie stond de competitiewedstrijd S.V. ’t Harde – ZVV ‘56 op het programma.

- Voor het eerst in de historie stond de competitiewedstrijd S.V. ’t Harde – ZVV ‘56 op het programma. Net als Apeldoornse Boys heeft ZVV ’56 de overstap gemaakt van het zondag-, naar het zaterdagvoetbal. Waar Apeldoornse Boys bovenaan staat, is ZVV ’56 hekkensluiter in de 4e klasse D met 1 behaalde punt.

S.V. ’t Harde begon gretig aan de wedstrijd en wilde een snelle voorsprong forceren. Het veldoverwicht was er zeker, maar qua afronding en eindpass ging er het nodige mis. Het duurde dan ook tot de 30ste minuut dat Bert Blom de 1-0 op het scorebord kon aangeven. Een mooie aanval vanuit het middenveld opgezet kwam bij rechtsbuiten Rick Zanting terecht, die een precieze voorzet gaf en Henk Elskamp hoefde deze bal alleen nog maar in te tikken.

Iedereen met een “Groen-Wit” hart ging er eens goed voor zitten of staan en verwachte dat er een ruimere afstand genomen werd voor rust. Alleen was dit niet het geval. ZVV ’56 bleef voetballen en werd steeds gevaarlijker. Na rust werd het beeld niet anders, dit terwijl S.V. ’t Harde steeds slordiger werd.

Toch is het de net ingevallen Stefan Marsman die 2-0 maakt in de 60ste minuut en zorgt voor een ruimere voorsprong. Maar gelijk na de aftrap weet ZVV ’56 wat terug te doen. Mark Hoving scoort binnen een minuut 2-1, zodat de marge weer op 1 doelpunt kwam te staan.

Tot het einde van de wedstrijd bleef het spannend. ZVV ’56 op zoek naar de gelijkmaker en S.V. ’t Harde in de omschakeling op zoek naar de 3-1. Uiteindelijk weet Henk Elskamp in de laatste minuut nog 3-1 te maken en bepaald de eindstand.

Een moeizame overwinning voor de hoofdmacht van S.V. ’t Harde, maar de 3 punten is uiteindelijk wat telt na 90 minuten voetbal. Volgende week moet S.V. ’t Harde om 13.30 uur voetballen tegen Noord Veluwe Boys in Hattemerbroek. Een uur eerder dan normaal, dit alles vanwege het WK in Qatar.