Ankeiler: Thuis tegen OWIOS liep VSCO’61 tegen een gevoelige nederlaag aan tegen buurman OWIOS.

- Thuis tegen OWIOS liep VSCO’61 tegen een gevoelige nederlaag aan tegen buurman OWIOS. Al binnen vier minuten keken De Kanaries tegen een achterstand aan en die klap zijn ze de gehele wedstrijd niet meer te boven gekomen. VSCO’61 dat de laatste wedstrijden best aardig spel liet zien, was geen schim meer van de ploeg van de laatste weken.

VSCO’61 begon gehavend aan de wedstrijd. In de defensie ontbraken Steven van de Grift en Sander Stange vanwege andere verplichtingen. Hierdoor werd Klaas van Woudenbergh als back geposteerd en nam Rick Pul de plaats van laatste man in. Bij OWIOS ontbrak Robin Hop in de defensie.

De wedstrijd was nog maar koud begonnen of de score werd geopend. Net buiten de zestien werd Jasper Schut gevloerd. Op een mooie plek voor een linkspoot nam Schut plaats achter de bal. Zijn schot raakte de paal om vervolgens via de rug van doelman Django van der Landen in het doel te verdwijnen. Een schlemielig doelpunt, maar de 0-1 stond op het scorebord.

VSCO’61 was duidelijk van slag en speelde erg onrustig en slordig en wist aanvallend ook geen vuist te maken. Ook het spelpeil van OWIOS was niet om naar huis te schrijven, maar de groenwitten waren de minst slechte van de twee. Door het snelle doelpunt kon OWIOS haar geliefde spelletje op de counter spelen. Het eerste gevaar na het doelpunt kwam opnieuw van Jasper Schut, maar hij schoot te gehaast hoog over.

Na twintig minuten was Hendrik Uitslag uit zo’n uitval gevaarlijk, maar zijn schuiver werd door doelman Django van der Landen gestopt. Halverwege de eerste helft moest Erik van Haagen geblesseerd het veld verlaten en voor hem kwam Arjen Hoogland. VSCO’61 probeerde wel gevaarlijk te worden, maar verder dan een kopballetje van Beert Bonestroo dat naast ging en een schot van Rick Pul dat over ging kwam het niet.

Binnen een minuut in de tweede helft was OWIOS dichtbij haar tweede treffer. Jasper Schut kwam over rechts goed door, maar doelman Django van der Landen bracht redding en ook op de rebound van Cornell Balk bleef de VSCO’61-goollie de situatie meester. De kansen in de tweede helft waren schaars, maar in de 66e minuut was het raak. Mike van ’t Oever wist de 0-2 te scoren, waarbij VSCO’61 protesteerde omdat doelman Django van der Landen binnen de vijf meter gehinderd werd. Scheidsrechter Koen Molenaar wilde niets van het protest weten en keurde het doelpunt goed.

In de laatste tien minuten kregen beide teams nog een kans. Eerst was het Hans van Renselaar die in vrije positie de bal net naast kopte en de spanning had terug kunnen brengen. Aan de andere kant wist doelman Django van der Landen de doorgebroken Cornell Balk van scoren af te houden. OWIOS wist uiteindelijk de derby te winnen en drie belangrijke punten bij te schrijven. Op zich verdiend, want als er een ploeg recht op een overwinning had dan was het OWIOS, hoewel eigenlijk zo’n slechte wedstrijd geen winnaar verdiende.