Ankeiler: Op 21 december geeft Prof. dr. A. Huijgen een lezing over zijn boek ‘Maria icoon van genade’. In zijn lezing gaat hij in op de verschillende invalshoeken die hij ziet.

- Op 21 december geeft Prof. dr. A. Huijgen een lezing over zijn boek ‘Maria icoon van genade’. In zijn lezing gaat hij in op de verschillende invalshoeken die hij ziet. Maria is een voorbeeld van geloof en vertrouwen. Wie naar haar kijkt, wordt bemoedigd.

Dit boek gaat terug naar de Bijbel om Maria opnieuw in beeld te krijgen als Joods meisje, moeder van de verlosser en moeder van de gelovigen. De traditie van de vroege kerk, de Reformatie en moderne literatuur helpen om Maria als icoon van genade te zien. Transparant tot op Gods genade werpt zij licht op seksualiteit, kunst, de eenheid van de kerk en op de toekomst van Europa als christelijk continent na de coronapandemie.

De lezing wordt gehouden in de CGK De Veste, Korte Kerkstraat 8, Hattem. De kerk is open vanaf 19.30 uur, de lezing begint om 20.00 uur. Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een hapje en een drankje. De toegang is gratis.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Deel dit artikel