Ankeiler: Een aantal leden van de Andreascantorij draagt graag bij aan het Winterfestijn op vrijdag 9 december in Hattem.

- Een aantal leden van de Andreascantorij draagt graag bij aan het Winterfestijn op vrijdag 9 december in Hattem. Ze zingen vanaf 18:30 bekende Christmas Carols in de Andreaskerk. Wie mee wil zingen of alleen maar wil luisteren is welkom bij dit gratis in- en uitloopconcertje.

Spontaan idee

Een paar leden van de Hattemse Andreascantorij vonden dat het winterfestijn pas helemaal geslaagd is als er bekende traditionele kerstliederen klinken in de sfeervolle middeleeuwse kerk. Gelukkig bleven ze niet alleen, een groot deel van het bekende Hattemse koor heeft inmiddels zijn medewerking toegezegd. De muzikale leiding is in handen van Herman Weelink, de vaste dirigent van het koor.

Winterfestijn: kerk open

Herman Weelink over het initiatief: ”Het idee ontstond tijdens onze laatste repetitie, toen een paar koorleden opmerkten dat er overal wat te doen is bij het Winterfestival, behalve in deze sfeervolle monumentale kerk. Daar moet snel verandering in komen vonden zij en ik vind dat ze groot gelijk hebben. Dus werk ik graag mee aan dit spontane initiatief.”

Meezingen mag

Karlien Lankman, één van de initiatiefnemers over dit inloopconcertje: “Ik ben blij dat zoveel koorleden kunnen meewerken. We zijn weliswaar niet helemaal compleet, maar hebben voldoende stemmen om lekker te kunnen zingen. En we hopen natuurlijk dat veel mensen die binnenlopen ook een deuntje meedoen. Het zijn allemaal bekende kerstliederen, dus iedereen mag gezellig meezingen.”

In- en uitloopconcert

Liesbeth van Meerveld, mede-initiatiefnemer, laat nog weten: “Het is een inloopconcert. Dat betekent dat je er ook tussentijds weer uit mag lopen. We houden het graag laagdrempelig, want er is veel meer te doen tijdens het Winterfestijn. Maar we hopen natuurlijk wel dat we er samen met de aanwezigen een mooi uurtje van kunnen maken.”

Hoe laat en waar

Wie mee wil zingen of alleen maar luisteren is vrijdag 9 december tussen 18:30 en 19:30 welkom in de Andreaskerk. De deuren van de hoofdingang aan de Markt zijn geopend.

Meer Andreascantorij

De volledige Andreascantorij is weer te beluisteren op vrijdag 23 december vanaf 20:30. Dan voert het voltallige koor een Festival of Lessons and Carols uit in de Grote- of Andreaskerk.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel