Afdrukken
Ankeiler: Met de overhandiging van het nieuwe logo aan hoofdsponsor HulstFlier Installateurs is weer een belangrijke stap gezet in de voorbereiding van Toer de Dellen.

- Met de overhandiging van het nieuwe logo aan hoofdsponsor HulstFlier Installateurs is weer een belangrijke stap gezet in de voorbereiding van Toer de Dellen. Dit sportieve evenement op en rondom natuurgebied De Dellen zal plaatsvinden op zaterdag 17 juni 2023. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Veluwse Wens Ambulance.

Het deerde voorzitter Johan Hut niet om het fraaie logo van Toer de Dellen uitgerekend op vrijdag de 13e aan Gerrit Kolkman, Algemeen directeur van HulstFlier Installateurs, te overhandigen. “Ik heb er vertrouwen in dat we met misschien wel 500 deelnemers een geslaagde herstart van dit mooie evenement kunnen maken.” Kolkman glimlacht bij het horen van dit aantal. “Als je het mij vraagt, dan denk ik eerder aan 1.000 deelnemers. Als ik zie hoe het leeft in Oldebroek en Elburg en bij sportverenigingen, dan zou dat me niet verbazen.”

Graag wat doen voor de medemes'

Enige tijd geleden vroeg een medewerkster van HulstFlier aan Kolkman of zijn bedrijf een bedrag wilde sponsoren voor een wandelevenement van de Veluwse Wens Ambulance. “Dat kon ik meteen toezeggen”, herinnert Gerrit Kolkman zich. “Later zijn we er verder over gaan nadenken. Als HulstFlier wilden we al langer een goed doel sponsoren. We sponsoren al veel sportgerichte activiteiten, maar in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen wilden we ook iets doen voor de medemens. Op die manier zijn we in contact gekomen met de Veluwse Wens Ambulance.”

“Op de vestiging van de Veluwse Wens Ambulance in Elburg heb ik Gerrit ontvangen en al snel kwamen de plannen voor de Toer de Dellen op tafel. Van het een kwam het ander en HulstFlier toonde interesse om hoofdsponsor van Toer de Dellen te worden.” Kolkman kreeg steun voor het idee van de andere directieleden van HulstFlier. “Die waren meteen overtuigd en vonden de Veluwse Wens Ambulance ook een prachtig doel.”

Ronde van 30 kilometer

Toer de Dellen dankt haar naam aan de prachtige heuvelachtige omgeving van de gemeenten Oldebroek, Heerde en Elburg. De start en finish is bij OWIOS op Sportpark Bovenmolen in Oldebroek, op 17 juni omgedoopt tot het HulstFlier-plein. De route is circa 30 kilometer lang en kan op de dag van het evenement wandelend, hardlopend, fietsend of op skeelers kan worden afgelegd. Dat de route op diverse manieren kan worden afgelegd is ook terug te vinden in het door DithDesign ontworpen logo. “Dit logo straalt zowel het sportieve karakter als het goede doel uit”, aldus Hut.

Organisatie is bijna rond

De organisatie is bijna rond en was een hele klus om rond te krijgen. “Gelukkig is het oude bestuur van Toer de Dellen heel behulpzaam geweest en kunnen we daar nog steeds met vragen terecht. Daar zijn we heel blij mee”, aldus Hut. “De vergunningen zijn rond, en er hebben zich inmiddels al veel vrijwilligers aangemeld, uiteraard kunnen we altijd nog wat extra handen gebruiken.”

De T-shirts voor de deelnemers worden dit jaar rood, de kleur van het logo van de hoofdsponsor. Gerrit Kolkman weet al wat hij op 17 juni gaat doen. “Ik ga meedoen, op de fiets, maar wel met ondersteuning hoor!”

Vanaf 1 februari is de inschrijving voor Toer de Dellen geopend. Inschrijven kan via de website www.toerdedellen.nl.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel