Afdrukken
Ankeiler: In de uitwedstrijd tegen Hatto Heim keek VSCO’61 na 16 minuten al tegen een 2-0 achterstand aan.

- In de uitwedstrijd tegen Hatto Heim keek VSCO’61 na 16 minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. Het leek wel of De Kanaries nog in winterslaap waren, de duels werden verloren en het spel was pover. VSCO’61 wist zich te herstellen en wist uiteindelijk nog een 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen.

Al binnen vijf minuten was het raak voor Hatto Heim. Bram Neuteboom kreeg te veel ruimte om een voorzet te geven die door Twan van Rijssen binnengekopt werd. Het enige gevaar van VSCO’61 in de openingsfase was een voorzet van Arjan van ’t Ende die Luca Veldhoen net niet bereikte. In de 16e minuut verdubbelde Hatto Heim de voorsprong via een schot vanaf rand zestien van Elnathan van Dijk (2-0).

Het duurde een halfuur voordat VSCO’61 de eerste kans kreeg. Arjan van ’t Ende schoot uit vrije positie op doelman Robin van Dijk en Hans van Renselaar wist de rebound niet te verzilveren. Even later wist Hans van Renselaar met een kopbal de doelman niet te verrassen. In de 37e minuut scoorde VSCO’61 de aansluitingstreffer. Thomas van de Kolk paste op Luca Veldhoen die het overzicht behield en Jan van ’t Oever in staat stelde de 2-1 binnen te schieten, wat ook de ruststand was.

VSCO’61 kwam beduiden beter uit de kleedkamer en in de 52e minuut had Hans van Renselaar de gelijkmaker op zijn schoen. Alleen voor doelman Van Dijk besloot hijzelf af te ronden, maar vond doelman Van Dijk op zijn weg. VSCO’61 bleef hierna gevaarlijk en was in deze fase de bovenliggende partij. Tot echt grote kansen kwam VSCO’61 echter niet tot de 73e minuut. Jan van ’t Oever schoot de 2-2 via de voet van een verdediger met een carambole in het doel.

Hierna golfde de wedstrijd op en neer. Beide ploegen gingen voor de winst. Uit een hoekschop was Sander Westrik namens Hatto Heim dichtbij een treffer, maar zijn kopbal ging voorlangs. Op aangeven van Arjan van ’t Ende was Jan van ’t Oever dichtbij zijn derde treffer, maar zijn inzet mistte richting en belandde in de handen van de doelman. VSCO’61 werd door scheidsrechter Braaksma benadeeld door na een overtreding niet de voordeelregel toe te passen anders had Luca Veldhoen vrije doortocht. Aan de andere kant redde Django van der Landen een punt voor VSCO’61 door een vrije trap in de slotseconden uit de bovenhoek te ranselen. Uiteindelijk over het geheel van de wedstrijd gezien een terecht gelijkspel, maar wel onnodig puntverlies voor VSCO’61. Zaterdag speelt VSCO’61 thuis tegen Be Quick’28.