Afdrukken
Ankeiler: ESC JO11-1 is gisteravond kampioen geworden in de 1e klasse na een ongelooflijke comeback.

- ESC JO11-1 is gisteravond kampioen geworden in de 1e klasse na een ongelooflijke comeback. De boys van ESC en Lelystad hebben er een geweldige wedstrijd van gemaakt, nadat de jongens door de spelers tunnel liepen werden ze ontvangen op veld 1 door veel publiek, rook bommen en vuurwerk.

En vuurwerk werd het; Lelystad JO11-1 liet zien heel goed te kunnen voetballen want al hun spelers waar zeer behendig en lieten zien dat ze gretig waren om kampioen te worden. Lelystad kwam zeer terecht op 0-2 voorsprong voor de rust door uitstekend voetbal. De verdediging en keeper van Elburg werden meermaals goed getest en het was soms overleven maar het bleef 0-2. Na rust kwam Elburg goed uit de startblokken en het werd 1-2 door een mooie goal van Jasper, hiermee kantelde de wedstrijd en ESC JO11-1 kreeg weer geloof. Ze gingen de duels in met enthousiasme, strijd en passie dat resulteerde 5 minuten voor tijd in 2-2 door een schot dat veranderd werd door een been van Lelystad zelf.

Met nog 5 minuten te gaan was het geloof helemaal terug en weer gingen de jongens volle bak vooruit en met nog 1,5 minuut te spelen gebeurde het ongelooflijke, de keeper van Lelystad redde eerst een uitstekend schot maar uit de rebound werd de bal terug gelegd op Taym die wist hier wel raad mee en schoot de bal in de hoek 3-2.

Laatste 1,5 minuut was heel spannend vooral voor het gekomen publiek maar na het fluitsignaal barste het feest los, ESC JO11-1 is kampioen! Het was een memorabele avond en het werd nog lang gevierd.