Ankeiler: In de thuiswedstrijd tegen Hatto Heim begon VSCO’61 wel goed aan de wedstrijd, maar moest toch toezien dat de Hattemers met een verdiende overwinning van het veld stapten.

- In de thuiswedstrijd tegen Hatto Heim begon VSCO’61 wel goed aan de wedstrijd, maar moest toch toezien dat de Hattemers met een verdiende overwinning van het veld stapten. Degradatie is nu officieel een feit en De Kanaries kunnen zich opmaken voor de derde klasse.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van Hatto Heim via Bram Neuteboom. Hij speelde zich rand zestien vrij, maar zag zijn schot in de handen van doelman Django van der Landen belanden. In de zesde minuut wist VSCO’61 op voorsprong te komen. Klaas van Woudebergh werd binnen de zestien onderuit gehaald na onzeker uitverdedigen. Jan van ’t Oever liet doelman Jorick Mensink vanaf de elfmeterstip kansloos.

Lang kon VSCO’61 niet genieten van de voorsprong. Twee minuten later was het al raak. Een mooie combinatie door het hart van de verdediging zette Bram Neuteboom vrij voor doelman Van der Landen en de 1-1 was een feit. Nog binnen het kwartier keek VSCO’61 tegen een 1-2 achterstand aan. Ward Willemsen wist op inzet enkele verdedigers af te troeven en nadat doelman Van der Landen weifelde bij het uitkomen stond de 1-2 op het scorebord.

Hierna claimde VSCO’61 in de 22e minuut terecht een strafschop nadat Beert Bonestroo binnen de zestien onderuit werd gehaald. Scheidsrechter Van Beek stond er bovenop, maar durfde blijkbaar geen tweede strafschop toe te kennen. Verder gebeurde er de rest van de eerste helft niet veel voor beide doelen. Wel moest VSCO’61 noodgedwongen tweemaal wisselen. Remco van ’t Hul werd voor Steven van de Grift ingebracht en Hans van Renselaar voor Jan van ’t Oever.

De tweede helft kwam Arjan van ’t Ende voor Klaas van Woudenbergh binnen de lijnen. Het eerste wapenfeit was voor Hatto Heim. Jesse Winkelaar schoot met een mooie krul de bal tegen de lat. In de 60e minuut moest Hans van Renselaar met rood van het veld vanwege te hard ingaan op de tegenstander. Met tien man wist VSCO’61 geen gevaar meer te stichten en mocht het blij zijn dat Hatto Heim verzuimde om de voorsprong verder uit te bouwen.