Ankeiler: Er moest nog één keer gewonnen worden en dan was het kampioenschap voor VSCO’61 JO17-1 een feit.

- Er moest nog één keer gewonnen worden en dan was het kampioenschap voor VSCO’61 JO17-1 een feit. Op papier een makkelijke tegenstander, EZC JO17-1 uit Epe, de laagst geplaatste in de poule, stond zaterdag op het programma.

Halverwege de ochtend verzamelde het team zich om met een grote schare supporters en ouders richting Epe te gaan. Enige spanning was wel aanwezig. Dat zagen we ook terug in de wedstrijd. Na een vroege goal van Dennis, wist VSCO eerst niet meer te scoren. Epe kwam meerdere keren gevaarlijk uit, maar Bart wist het doel gelukkig schoon te houden. Kort voor de rust viel de bevrijdende goal voor VSCO, de 0-2 stond op het scorebord. Heerlijk zo vlak voor de thee.

Dat was te merken in de tweede helft. VSCO had alle vertrouwen in een goede afloop. Als snel werd de 0-3 aangetekend. Hierdoor lieten de jongens uit Epe hun kopjes hangen en werden ze gefrustreerd. Dit leidde tot een penalty die niemand minder dan keeper Bart mocht nemen. Nadat Bart wel 3 keer de bal goed gelegd had op de penaltystip wist hij helaas keurig de bal over het doel te wippen. Keepen is meer zijn ding.

VSCO wist voetballend uiteindelijk de eindstand van 0-6 aan te tekenen, mede door 2 doelpunten van invaller Levi van JO15-1. Zelfs Stan die bijna het gehele seizoen geblesseerd was, mocht nog even een paar minuten meespelen. Zo klonk dan uiteindelijk na 90 lange minuten het bevrijdende eindsignaal en kon het feest gedruis beginnen. Gele rook steeg op van sportpark De Kweekwege en het kampioenschap was een feit. Er wachtte de jongens van warm onthaal op sportpark De Heugte in Oosterwolde.