Afdrukken
Ankeiler: Vrijdag 19 mei heeft de vijfenvijftigste editie van het Trendhout Schoolvoetbaltoernooi van VSCO’61 plaatsgevonden.

- Vrijdag 19 mei heeft de vijfenvijftigste editie van het Trendhout Schoolvoetbaltoernooi van VSCO’61 plaatsgevonden. 21 jongens- en 5 meisjesteams uit de groepen 7 en 8 speelden samen met 25 teams uit de groepen 5 en 6 op de velden van sportpark De Heughte.

Fotoreportage Jack Aalderink

De wedstrijden begonnen onder grote publieke belangstelling van vaders, moeders, opa’s, oma’s en andere geïnteresseerden om half tien. Het was gezellig druk op het sportpark, mede ook door het mooie weer. De toeschouwers konden genieten van fanatiek voetbal. De ruim 500 jongens en meisjes hebben spannende wedstrijden laten zien.

De finale bij de jongens, groepen 7 en 8, werd gewonnen door CBS De Spoorzoeker uit Wezep en CNS De Wegwijzer uit Oosterwolde eindigde op de tweede plaats. De strijd om de derde plaats ging tussen Het Sterrenlicht uit ‘t Harde en de Looschool uit ’t Loo. Het Sterrenlicht heeft deze wedstrijd weten te winnen. De Looschool is dus vierde geëindigd.

Bij de meisjes uit de groepen 7 en 8 is CBS Prins Willem Alexanderschool uit Oostendorp poulewinnaar geworden, voor CNS De Wegwijzer uit Oosterwolde. De derde en vierde plek gingen respectievelijk naar de Het Sterrenlicht uit ‘t Harde en de Looschool uit ‘t Loo.

CBS De Parel 3 uit ‘t Harde heeft de finalewedstrijd van de groepen 5 en 6 gewonnen van CNS De Wegwijzer uit Oosterwolde. De strijd om de derde plek werd gewonnen door CBS De Parel 2 uit ‘t Harde, zij eindigden voor de Looschool uit ‘t Loo.

’s Middags om half vijf uur vond aansluitend op de finales de prijsuitreiking plaats. De prijzen werden overhandigd door Reinier van Veen. Hij vertegenwoordigde Trendhout, de hoofdsponsor van het toernooi. Hij werd bij het uitreiken van de prijzen bijgestaan door Ron Broekhuis, voorzitter van de toernooicommissie van VSCO’61, die op zijn beurt Trendhout hartelijk dankt voor haar steun aan het Schoolvoetbaltoernooi.

De prijswinnaars ontvingen een fraaie beker. Daarnaast nemen de winnaars deel aan de Regiofinale Schoolvoetbal van de KNVB-district Oost in 2024.

Ook dit jaar werden de sportiefste scholen weer beloond met de Fair Play Cup. Een prijs om trots op te zijn, omdat sportiviteit tijdens het Trendhout Schoolvoetbaltoernooi belangrijk is. Bij de jongens uit de groepen 7 en 8 ging de Fair Play Cup naar De Agnietenschool uit Elburg. Bij de meisjes, groepen 7 en 8 was de Wildemaet uit Elburg winnaar. De Fair Play Cup in de categorie groepen 5 en 6 is door CBS De Wegwijzer 4 uit Oosterwolde gewonnen.

Ter herinnering aan het toernooi kregen alle deelnemers een medaille aangeboden namens VSCO’61.

Naast de sponsor is de organisatie ook veel dank aan alle vrijwilligers verschuldigd. In het bijzonder het kantinepersoneel, de scheidsrechters, de onderhoudsploeg, de fotograaf, de EHBO en de leden van de toernooicommissie. Zonder hun inzet zou het toernooi niet mogelijk geweest zijn.