Afdrukken
Ankeiler: Woensdagavond speelde ESC VR1 haar laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen SJO VCHW VR1.

- Woensdagavond speelde ESC VR1 haar laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen SJO VCHW VR1. Deze bijna onuitspreekbare naam staat voor Samenwerking Jeugd Opleiding Voetbal Combinatie Hoonhorst & Wijthmen.

Om 20.00 uur werd er gefloten voor de aftrap. Vanaf het begin was duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. SJO VCHW VR1 was de nummer 3 van de ranglijst en had de beschikking over een aantal zeer uitstekende speelsters. ESC VR1 stond goed georganiseerd en veldspel was ook naar behoren. Maar kansen werden er nauwelijks of niet gecreëerd. Na 25 minuten waren de gasten uit Hoonhorst/Wijthmen dichtbij de openingstreffer, maar de bal belandde tot opluchting van de Elburgse vrouwen op de paal. Vlak voor rust maakte de keepster van SJO VCHW met een fraaie redding een schot van ESC VR1 onschadelijk. Met de brilstand gingen beide teams de rust in.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde, beide teams deden niks voor elkaar onder. Natuurlijk zocht ESC VR1 meer de aanval, maar grote kansen bleven uit. In de 65e minuut was SJO VCHW wederom dichtbij de 0-1. Maar prima verdedigend werk van defensie zorgde dat de bal naast het doel ging. De volgende kans voor SJO VCHW VR1 was wel raak in de 78e minuut. Uiteraard wilde ESC VR1 deze wedstrijd niet verliezen en ging opzoek naar de gelijkmaker. Mede door de tijdsdruk en de frustratie, wilde het maar niet lukken voor ESC VR1. Vlak voor het einde van de wedstrijd hield ESC VR1 keepster Noa Wagenaar met een fraaie redding de 0-2 van het scorebord. De teleurstelling was van de gezichten af te lezen bij ESC VR1.

Komende zaterdagmiddag 3 juni staat de KNVB bekerfinale voor ESC VR1 op het programma tegen SVZW VR1. Om 16.00 uur wordt er afgetrapt op sportpark ‘De Haere’ te Doornspijk. Iedereen is bij deze van harte uitgenodigd om de ESC vrouwen aanmoedigen in deze wedstrijd.