Ongeluk op de A28, vijf gewonden. Foto: Kees Verwijs/NewsUnited

Ongeluk op de A28, vijf gewonden. Foto: Kees Verwijs/NewsUnited

HARDERWIJK - Vijf mensen zijn dinsdagavond naar het ziekenhuis gebracht nadat een automobilist is ingereden op een politieauto. De politiewagen stond op de A28 ter hoogte van Harderwijk. Een agent kroop bij het ongeluk door het oog van de naald.

De politieauto stond daar om de weg af te sluiten na een eerder ongeluk. Dat is blijkbaar over het hoofd gezien door een automobilist, die vol op de politiewagen inreed.

Achterliggende automobilisten raakten daarna ook met elkaar in botsing. Meerdere hulpdiensten kwamen vervolgens ter plaatse. Uiteindelijk zijn vijf slachtoffers naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om een 55-jarige man, een 46-jarige vrouw, een 27-jarige vrouw en twee minderjarigen uit Wezep. over hun toestand is niets bekend.

De weg is enige tijd afgesloten geweest voor onderzoek.

Agent sprong over vangrail

De politie laat weten dat een agent, die aan het werk was bij het ongeluk, aan een ernstig ongeval is ontsnapt. Toen een voertuig achterop de dienstwagen botste, sprong de agent over de vangrail om in veiligheid te komen. "Hij kroop door het oog van de naald", zeggen zijn collega's op Instagram.

Deel dit artikel