Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Gezocht; een duwtje in de rug voor bewoners van Het Kooiveen

OLDEBROEK - De bewoners van Het Kooiveen in Oldebroek hebben een duwtje in de rug nodig; letterlijk en figuurlijk! De Philadelphia vestiging voor bewoners met een ernstige meervoudige beperking is een crowdfunding gestart voor een speciale rolstoelschommel. Net als iedereen zijn ook de Kooiveen-bewoners met mooi weer graag buiten, zeker nu de tuin rondom het wooncomplex vorig jaar grondig is opgeknapt. De beleeftuin kent diverse uitdagingen; geur, kleur, voelen en horen maken dat de tuin voor de bewoners een bijzondere ervaring is. Aan dat geheel moet nog één element worden toegevoegd; spelen!

Schommelen

Door hun beperking kunnen de twaalf bewoners van het Kooiveen vaak niet op een gewone schommel; een rolstoelschommel zou uitkomst bieden, maar daaraan zit een prijskaartje inclusief stevige montage van ruim tienduizend euro. Toch moet zo’n speciale schommel er komen, vindt verzorgster Lorean van Het Kooiveen. Ze is de daarom samen met collega Anne een crowdfunding gestart om de rolstoelschommel te realiseren. ,,Voor veel bewoners is het goed om buiten te komen en de zintuigen te prikkelen’’, zegt Lorean. Anne is het volledig met haar eens. ,,Schommelen is een ideale activiteit, het houdt ze fit en actief.’’

Een duwtje in de rug!

Wie de bewoners van het Kooiveen een duwtje in de rug wil geven, kan doneren voor de schommel via

www.voorjebuurt.nl/nl/initiatives/activities/details/funding/3336/rolstoelschommel-voor-het-kooiveen.nl of door onderstaande QR-code te scannen.

Gezocht; een duwtje in de rug voor bewoners van Het Kooiveen

Deel dit artikel