ELBURG - Elburg 1 verloor zaterdag opnieuw, nu van koploper Oranje Zwart uit Zwolle. Op het Burg. Bode sportpark werd het 12-18 en zo blijft Elburg steken op twee punten uit drie wedstrijden.

Dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden was van tevoren bekend maar dat er na twintig minuten de stand van 1-9 op het scorebord zou staan had niemand verwacht. Oranje Zwart overklaste de Elburgers in de beginfase. Pas daarna herstelde Elburg zich enigszins zodat bij de stand 6-11 werd gerust.

Ook na de rust zagen de toeschouwers een sterker Oranje Zwart. Elburg kwam eigenlijk geen moment echt in de wedstrijd en coach Jackie de Vries sprak na afloop ook van “een complete off-day van een aantal spelers”.

Het verschil dat was ontstaan in de eerste twintig minuten van de wedstrijd kon niet meer worden goedgemaakt zodat Oranje Zwart terecht de twee punten meenam naar Zwolle.

De doelpunten kwamen van:

Noah de Jong 3; Danique uit de Fles 2; Etienne uit de Fles 2; Benji Sjardijn 1; Rik Westland 1; Corné Prins 1; Emily van der Linde 1; Emma Veldkamp 1.

Volgende week zaterdag 1 oktober staan er uitwedstrijden op het programma. Elburg 2 speelt om 14.10 uur in tegen Rheko 2 uit Rheden. Om 15.30 uur speelt Elburg 1 tegen Rheko 1.

Deel dit artikel