ELBURG - In het teken van de Week tegen Eenzaamheid organiseert Wijkontmoetingscentrum De Voord op dinsdag 4 oktober een speciale editie van het wijkbuffet om mensen dichter bij elkaar te brengen. Wethouder Willem Krooneman (portefeuille o.a. sociale zaken en welzijn) zal namens Gemeente Elburg deelnemen aan het buffet en gaat graag het gesprek aan met de bezoekers over het thema eenzaamheid.

Elke eerste en derde dinsdag van de maand, organiseert het Wijkontmoetingscentrum De Voord het wijkbuffet onder de noemer ‘Eten & ontmoeten’. Een buffet voor iedereen uit de omringende gemeenten en bewoners van woonzorgcentrum De Voord. Voor veel mensen even een avond niet alleen eten, maar gezellig samen. De inloop start vanaf 16.30 uur, het buffet om 17.15 uur. Kosten zijn €12 p.p. (inclusief 1 drankje). Je kunt je uiterlijk 4 dagen voorafgaand aanmelden via (088) 258 1002.

Week tegen Eenzaamheid

De hele week wordt er extra aandacht besteed aan de verbinding leggen tussen de cliënten. Bewegingsagoog Jeroen Wezenberg vertelt: ‘Bewegen in een klein groepje zorgt al snel voor verbinding tussen mensen. Naast het samen actief bezig zijn, is het sociale aspect van elkaar ontmoeten en samen plezier maken erg belangrijk. Activiteiten die wij o.a. op het programma hebben staan zijn: kegelen, pittenzakje gooien door hoepel en bal in de lucht houden.

Eenzaamheid

1 op de 10 mensen in Nederland voelen zich erg eenzaam. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet.

Actieprogramma Eén tegen eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid 2022 wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Meer dan 250 gemeenten en zo’n 170 landelijke bedrijven en maatschappelijke organisaties zijn bij het programma aangesloten. Samen zetten zij zich in om de trend van eenzaamheid te doorbreken.

Deel dit artikel