WEZEP - Op dinsdag 25 oktober 2022 bracht het college van B&W een werkbezoek aan Oostendorp Muziek in Wezep. Tijdens het bezoek werd het college geïnformeerd door de eigenaar Henk Oostendorp over de activiteiten van het bedrijf, dat dit jaar 45 jaar bestaat in de gemeente Oldebroek. Er is veel bewondering voor het ondernemerschap van het familiebedrijf.

Oostendorp Muziek kent zijn ontstaan in 1977. In dit jaar begint boerenzoon Aalt Oostendorp met zijn bedrijf in Wezep en geeft elke avond orgellessen. In 1992 worden de eerste vleugels toegevoegd aan het assortiment. Een nieuw, eigentijds interieur wordt in 2001 gerealiseerd. Datzelfde jaar treed zoon Henk Oostendorp toe in het bedrijf en is een familiebedrijf geboren. Henk neemt in 2008 de zaak over van zijn vader Aalt en in 2012 komt er een nieuwe locatie voor de logistiek en werkplaatsen, dit verdubbelt het bedrijfsoppervlak.

Onderscheidingen

Door de jaren heen zijn er diverse prijzen gewonnen door Oostendorp Muziek. Zo wint het familiebedrijf in 2006 en 2007 de prijs voor ‘Beste Dealer Award’ van Yamaha en in 2015 en 2016 winnen ze de ‘Beste Dealer Award’ van Kawai.

Het plezier van muziek maken

Anno 2022 heeft Oostendorp Muziek zich nog sterker toegespitst op haar kernactiviteit; toetsinstrumenten. Dit heeft voor een toename van specialistische kennis gezorgd. Geen enkel bedrijf in Nederland heeft zoveel verschillende toetsinstrumenten opgesteld en op voorraad. Deze specialisatie, in combinatie met de sterke positie van hun online shop, zorgt ervoor dat Oostendorp Muziek in een moeilijke markt nog steeds groeit. Hierbij verliest Oostendorp Muziek haar einddoel nooit het oog: ‘Het plezier van muziek maken delen met onze klanten’. Het college is trots op Oostendorp Muziek en heeft veel bewondering voor het ondernemerschap van het familiebedrijf, waardoor er vandaag de dag zo’n sterke marktpositie is.

Werkbezoek aanvragen

Het college van Oldebroek gaat regelmatig op bezoek bij bedrijven en instellingen. Voor het college is dit een goede manier om kennis te maken, actuele ontwikkelingen te bespreken en een indruk te krijgen van de bedrijfsvoering. Voor ondernemers is het een mooie gelegenheid om hun bedrijf te laten zien en eventuele wensen of ideeën aan het gemeentebestuur mee te geven. Bedrijven die ook geïnteresseerd zijn in een bezoek van het college kunnen zich melden. Neem hiervoor contact op met Bram Horst, accountmanager Ondernemers via ondernemers@oldebroek.nl.

Deel dit artikel