Louis van Gaal tijdens een trainingssessie van het Nederlands elftal. Foto: ANP

Louis van Gaal tijdens een trainingssessie van het Nederlands elftal. Foto: ANP

ARNHEM - Het Nederlands elftal speelt vandaag de derde en beslissende groepswedstrijd op het WK, tegen gastland Qatar. Het duel begint om 16.00 uur. Daarom verwacht de ANWB weer een vroege avondspits.

Exact aangeven wanneer de vervroegde avondspits op gang komt, kan de ANWB niet. En waar wordt het dan druk in Gelderland? "Op de plaatsen waar het normaal ook druk is tijdens een dinsdagavondspits. Alleen vroeger", zegt een woordvoerder.

Meestal gaat het dan om de A12 van Arnhem richting de Duitse grens en ook in de andere richting, tussen Arnhem en Utrecht. Daarnaast zal het, zoals gebruikelijk, druk zijn op de Pleijroute (N325) in Arnhem en op de A50 richting Eindhoven.

Altijd druk

Tijdens de dinsdagavondspits is het tegenwoordig vaak, net als tijdens de donderdagavondspits, het drukst op de Nederlandse wegen, geeft de woordvoerder van de ANWB aan. Op die dagen werken onder meer de minste mensen thuis. Wel zal het piekmoment door de wedstrijd van Oranje eerder zijn in vergelijking met een normale dinsdagavond.

De ANWB verwacht ook dat sommige mensen het eerste deel van de wedstrijd bijvoorbeeld op kantoor zullen volgen. Maar dat zal een piek in de drukte op de wegen niet voorkomen, denkt de woordvoerder.

Senegal en Ecuador

Vorige week maandag kwam de avondspits ook iets eerder op gang dan gemiddeld. Dat was toen vermoedelijk vanwege de voetbalwedstrijd van Oranje tegen Senegal die om 17.00 uur begon.

Vrijdag was het flink drukker voordat de wedstrijd van Nederland tegen Ecuador begon. Op het hoogtepunt stonden er toen landelijk meer dan 110 files met een totale lengte van 630 kilometer.

Deel dit artikel