Lead image 1:
Lead image TXT 1: De EB 20 van Eibert de Vries wordt de haven uitgetrokken (omstreeks 1930
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Uitzeilende botters in het havenkanaal van Elburg
Lead image 3:
Lead image TXT 3: Gerrit Jan en Aart van Triest tillen met Jan Jansen de vangst op de kad
Ankeiler: In 2010 werden voor het laatst de traditionele Visserijavonden georganiseerd door de oudheidkundige vereniging Arent thoe Boecop.

- In 2010 werden voor het laatst de traditionele Visserijavonden georganiseerd door de oudheidkundige vereniging Arent thoe Boecop. Barend Bosman en Willem van Norel hadden deze filmavonden destijds 25 jaar achter elkaar georganiseerd en besloten toen te stoppen. Gemiddeld werden deze avonden door ruim 800 mensen bezocht. De roep om dit soort gezellige avonden weer te organiseren werd de laatste jaren echter steeds luider.

Vanwege het vijftigjarige bestaan van Arent thoe Boecop keren deze interessante filmavonden dit jaar terug. Door de organisatoren is wederom een interessant programma samengesteld met afwisselende onderwerpen. Dit keer worden onder andere beelden vertoond die te maken hebben met verdwijnende winkels uit de Elburger binnenstad. En er is aandacht voor de Elburger kottervloot. Omstreeks 1960 schakelden enkele ondernemende vissers over van een botter naar een modern vissersvaartuig. Uiteraard worden ook beelden vertoond van een aantal oud-vissers met hun prachtige verhalen. Kortom: een gevarieerd en interessant programma.

De EB 20 van Eibert de Vries wordt de haven uitgetrokken (omstreeks 1930

De avonden worden gehouden in gemeenschapscentrum ’t Huiken op donderdagavond 22 februari en op vrijdagavond 23 februari. Beiden avonden beginnen om 19.30 uur. Gratis kaartjes kunnen vanaf woensdag 14 februari worden afgehaald bij de balie van Museum Elburg aan de Jufferenstraat.

Ter bestrijding van de onkosten zal op beide avonden een collecte bij de uitgang worden gehouden.

Uitzeilende botters in het havenkanaal van Elburg
Gerrit Jan en Aart van Triest tillen met Jan Jansen de vangst op de kad
💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel