Loco Media Groep

Loco Media Groep

advertentie

Over ons


Loco Media Groep is de regio omroep voor de Gemeente Oldebroek en wijde omgeving. De omroep startte in 1992 als ‘Stichting Lokale Omroep Oldebroek’, daarvoor waren er al 2 jaren van voorbereiding geweest.

Op 7 november 1992 startte de eerste officiële uitzending op de radiozender van de omroep, toen nog Loco Radio. De omroep werd gerund door zo’n 40 vrijwilligers, dat aantal is inmiddels gegroeid naar zo’n 100 vrijwilligers. Naast vrijwilligers heeft de omroep ook 2 medewerkers in loondienst.

LocoFM

De naam van de radiozender is inmiddels gewijzigd in LocoFM. Het station is regionaal te horen in de ether op 107.2 en 107.6FM en via DAB+ op kanaal 7B. Vandaag de dag er een mix van verschillende programma’s. Ieder programma bedient zijn eigen doelgroep op een eigen manier. Zo zijn er onder ander christelijke, NL-talige en jongerenprogramma’s te horen op de zender.

LocoTV

Twee jaar na de officiële start werd de omroep uitgebreid met LocoTV. Hierop werd destijds alleen TekstTV uitgezonden.Tegenwoordig wordt op LocoTV bijna dagelijks het ‘LocoTV Weekoverzicht’ uitgezonden, alleen op zondag niet. De tijden dat er geen ‘LocoTV Weekoverzicht’ is wordt TekstTV, afgewisseld met reclames, uitgezonden op het TV kanaal.

In het LocoTV Weekoverzicht is niet alleen het nieuws uit de buurt te zien. Er zijn ook een aantal vaste programma’s die terugkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Bedrijf in Beeld, Oldebroek in de Kern, De Bloemengroet en zo zijn er nog een aantal terugkomende onderdelen.

Internet

Naast radio en TV is de omroep zich sinds 2006 ook gaan richten op internet. De berichten die voorheen alleen op TekstTV werden getoond waren vanaf toen ook beschikbaar op internet. Deze website bevat nieuws en informatie van de gemeente Oldebroek. 4 jaar later, in 2010, begon de omroep met een nieuwe website, maar deze keer gericht op de buurgemeente. Het werd de nieuws- en informatie website voor de gemeente Elburg. Tegenwoordig is zowel het nieuws uit de gemeente Oldebroek en Elburg te vinden op locomediagroep.nl

  • LocoTV
  • LocoFM

Elburg Vischmarkt

Elburg Haven

advertentie