Loco Media Groep

Loco Media Groep

advertentie

Steeds meer zon en droog


Geschreven door Ed Aldus van Buienradar
24 juli 2024 5:30


Article Image
© buienradar.nl

In de loop van de dag wordt het in de kustprovincies zonovergoten. Morgen is er duidelijk meer bewolking en valt er plaatselijk een bui. Daarna krijgen we twee wisselvallige zomerdagen.

Vanochtend trekken wolkenvelden over het land naar het zuidoosten en komt vanuit het noordwesten de zon vaker tevoorschijn. De meeste bewolking blijft dan ook aanwezig in de zuidoostelijke helft van het land. Aan het eind van de ochtend bedraagt de temperatuur een graad of 20. De wind waait zwak tot matig en komt uit het noordwesten.

Vanmiddag schijnt in de kustprovincies de zon volop. Met name in de zuidoostelijke helft en in het oosten komen ook nog wat stapelwolken voor. Het blijft verder overal droog. De temperatuur varieert van 20 graden op het strand tot 24 graden in het zuiden. Er staat een zwakke tot matige wind uit het noordwesten.

Vanavond is het prachtig weer en zonnig. Alleen in het uiterste zuidwesten schuift wat hoge sluierbewolking over. De zon gaat in het midden van het land onder om 21:40. Vannacht is het eerst helder. In de loop van de nacht neemt vanuit het westen de bewolking toe en eind van de nacht bestaat er in Zeeland kans op een bui. In het oosten van het land blijft het dan nog tamelijk helder. De temperatuur daalt naar 10 graden in Groningen en 16 graden in Zeeland. De wind waait zwak tot matig en gaat vannacht uit het zuidoosten waaien.

Morgen een tegenvallende zomerdag waarbij de bewolking duidelijk de overhand heeft en de zon soms even tevoorschijn komt. In de ochtend valt er in het westen van het land plaatselijk een regenbui. Verder blijft het meest droog met later in de middag in het oosten en noordoosten enkele buien. Ook in Zeeland is er dan nog weer kans op een regenbui. In de middag wordt het 20 graden aan zee en 23 graden in het binnenland. In Limburg kan de temperatuur oplopen naar een zomerse 25 graden. De wind komt uit het zuiden en wordt matig en in het noordelijk kustgebied vrij krachtig.

  De dagen daarna is het wisselvallig met eerst een bui en op zaterdag perioden met regen, met de meeste regen in het zuidoosten. Op zondag en maandag mag op een flinke weersverbetering worden gerekend. De zon komt dan vaker tevoorschijn en het wordt droog. De middagtemperatuur komt landinwaarts eerst uit op 22 graden. Vanaf zondag loopt de temperatuur op naar 22 tot 25 graden op maandag.Bron: Buienradar
  • LocoTV
  • LocoFM

Elburg Vischmarkt

Elburg Haven

advertentie