poster. Foto: Loco Media Groep

poster. Foto: Loco Media Groep

WEZEP - ’t HARDE - Heel veel mensen kennen de “Passion” en hebben daar weleens naar gekeken of er misschien aan meegewerkt. Het lijdensverhaal van Jezus wordt verteld, waarbij de teksten en emoties een “vertaling kregen en krijgen” in populaire songs.

Eén van de organisatoren is Rien Oostveen. Hij vertelt: ‘Verrassend genoeg kan het bekende verhaal je, soms onverwacht, weer heel erg raken. Door zo’n uitvoering kan je soms dichter bij “de kern” komen. Iets dergelijks doen we al een aantal jaar in de laatste decemberweek: een Top 2000 dienst. We, dat zijn gemeenteleden van de protestantse gemeente te Elburg – Ichtus en de protestantse gemeente ’t Harde.

Met eigentijdse muziek proberen we de Blijde Boodschap te illustreren. Ook afgelopen jaarwisseling was er weer een dergelijke viering voorbereid. Thema: Comeback. Omdat we uitzagen naar het weer samen naar de kerk kunnen en het weer samen zingen enzovoort. Terugkomen, weer thuiskomen. Het kon geen doorgang vinden. U weet waarom. We hebben de dienst “op de plank gelegd”. Tot nu’.

Op zaterdag 21 mei zal de viering, voorbereid door enthousiastelingen uit Maranatha- en van de Ichtuskerk dan toch plaatsvinden. Een grote liveband zal een aantal nummers spelen. “Onderkopjes” in de viering zijn o.a. Vertrouwen, Heimwee en Steun. Ds. Marco Schut (Elburg) en ds. Marloes van Doorne (’t Harde) verlenen hun medewerking. Aanvang 19.30 uur.

De dienst vindt plaats in de Maranathakerk op ’t Harde. De aanvang in 19.30 uur en na de dienst is er een hapje en een drankje. Er is al veel gestemd (www.top2000elburg.nl),maar of het nummer “Door de Wind” nummer 1 gaat worden? Dat is nog niet bekend. Het nummer zal zeker klinken in de dienst.

Iedereen is welkom.

Deel dit artikel