Ankeiler: Gemeenten verlenen toestemming (ontheffingen) voor het ontsteken van paasvuren. Zij zijn verplicht om hierover te publiceren.

- Gemeenten verlenen toestemming (ontheffingen) voor het ontsteken van paasvuren. Zij zijn verplicht om hierover te publiceren. In de regionale kranten en huis-aan-huisbladen staat waar en wanneer de paasvuren branden.

Balans traditie en milieu

Van oudsher branden met Pasen de paasvuren in het noorden en oosten van Nederland. Dit is een traditie in een gebied dat zich uitstrekt van Denemarken tot in Oostenrijk en van Oost-Nederland tot achter de Harz. Bij het verlenen van ontheffingen zoeken de gemeenten naar een balans tussen het in ere houden van de paasvuurtraditie en de bescherming van milieu en gezondheid. In de Betuwe bijvoorbeeld is het daarom bij veel gemeenten verboden te verbranden in de weekenden en op feestdagen.

Klachten en informatie

Stel uw vraag aan of doe uw melding bij uw gemeente. Dit kan via het vragenformulier of klachtenformulier. op www.gelderland.nl U kunt ook telefonisch contact met uw gemeente opnemen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel