Ankeiler: WEZEP – Voor het eerst in de clubhistorie zijn de korfballers van Rood-Wit gepromoveerd naar de eerste klasse.

- WEZEP – Voor het eerst in de clubhistorie zijn de korfballers van Rood-Wit gepromoveerd naar de eerste klasse. De ploeg van Guido van Keulen moest het verlies van 22 - 21 van vorige week goedmaken in de return tegen Devinco uit Deventer. Honderden supporters, waarmee de Erica Terpstrahal in Wezep na jaren weer helemaal uitverkocht was, zagen Rood-Wit in de verlenging de genade klap uitdelen tegen een sterk spelend Devinco.

De sfeer was overweldigend en met dat thuisvoordeel schoten de rood-witters uit de startblokken. Al snel kon er een gat geslagen worden van vier doelpunten. Devinco kwam daarna beter in hun ritme en werden ook gevaarlijker. Beide ploegen hadden een hoog baltempo en er werden over en weer mooie doelpunten gemaakt. Even kwam Devinco op voorsprong in de eerste helft, toch ging Rood-Wit, verdiend met 14 - 13 de rust in.

Ook in de tweede helft werd er goed korfbal gespeeld door beide ploegen. Rood-Wit kon lang de voorsprong vasthouden. Om het resultaat over twee wedstrijden in het voordeel van Rood-Wit te laten beklinken, moest er met twee doelpunten verschil gewonnen worden. Toch lukte het Devinco om in de laatste minuten van de tweede helft langszij en op ook voorsprong te komen. Matthijs Pauw zette vervolgens met een fraai bovenhandse lob de gelijkmaker van 23 - 23 op het scorebord. Pas in de aller laatste seconden van de tweede helft kon de droom op promotie in leven worden gehouden door Pepijn Smit, die met een afstandsschot Rood-Wit weer op voorsprong zette. De ontlading was groot en de verlenging was een feit.

Het was een gevoelige klap die Rood-Wit uitdeelde aan Devinco. Even had de uitploeg kunnen ruiken aan de overwinning. Met dat gevoel gingen beide ploegen beginnen aan twee keer vijf minuten verlenging. Rood-Wit kon de voorsprong vasthouden maar het leek er lang op dat strafworpen moesten gaan uitwijzen wie zich winnaar mocht noemen van deze tweeluik. Met een handige beweging kon Pepijn Smit ruimte creëren bij zijn tegenstander en vervolgens de wedstrijd definitief beslissen met de eindstand van 27 - 25.

Het feest kon vervolgens los barsten na deze dik verdiende overwinning. Rood-Wit heeft een nieuwe hoofdstuk toegevoegd aan zijn clubgeschiedenis. Volgend seizoen gaat er gespeeld worden in de eerste klasse van de zaalcompetitie en dat zal zijn met schotklok. Iets moois om naar uit te kijken!

Toen de confetti was neergedaald, de ere ronden waren gelopen en de eerste flessen champagne genuttigd werden, konden de bbq’s ontstoken worden. Het beloofde nog een lange en onvergetelijke avond te worden op sportpark Erica Terpstra.

Doelpunten: Pepijn Smit 9x, Nikay van Keulen 5x, Jolien van Renselaar 3x, Matthijs Pauw 2x, Corine André (c) 2x, Moniek van Renselaar 2x, Marijke Ramaker 1x, Sietske Bergsma 1x, Laura Wittingen 1x, Ruben van Bekkum 1x

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel