Ankeiler: Leegstaande gebouwen veranderen in ontmoetingsplekken. Of bestaande dorps- en buurthuizen verbeteren.

- Leegstaande gebouwen veranderen in ontmoetingsplekken. Of bestaande dorps- en buurthuizen verbeteren. Dat kan door de subsidieregeling gemeenschapsvoorzieningen van de Provincie Gelderland. De provincie wil zo plekken creëren om elkaar te ontmoeten, (creatieve) activiteiten te ondernemen en sporten. Dit in binnen- en buitenruimtes.

Aanvragen

De regeling is van toepassing op 50% van de totale kosten van de aanpassingen. Voor de overige 50% moet u zelf voor de financiering zorgen. Worden de aanpassingen circulair doorgevoerd? Of dragen de aanpassingen bij aan het verminderen van het energie–gebruik? Dan hoogt de provincie dit percentage op naar 70%.

Daarvoor zijn de vereisten onder andere dat er binnen ten minste 3 en buiten minimaal 2 verschillende activiteiten op het terrein van zorg, welzijn, cultuur, educatie en sport plaatsvinden. Activiteiten die bestemd zijn voor meerdere doelgroepen. Hierbij mag winst maken niet het doel zijn.

Hulp bij de aanvraag

Heeft u hulp nodig bij het uitwerken van uw plannen ? Of de aanvraag van de subsidies. De adviseurs van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland helpen hierbij.

Een subsidieaanvraag voor nieuwe activiteiten is mogelijk vanaf 2 mei 2022. U vraagt de subsidie aan via het subsidieportaal.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel