Afdrukken
Ankeiler: Het Christelijk Verbond Oldebroek (CVO) heeft, middels een brief van de formateur aan de gemeenteraad (12-05-2022), kennis genomen van de mislukte formatiepoging tussen CU, ABO en SGP.

- Het Christelijk Verbond Oldebroek (CVO) heeft, middels een brief van de formateur aan de gemeenteraad (12-05-2022), kennis genomen van de mislukte formatiepoging tussen CU, ABO en SGP. In nadere berichtgeving wordt vanuit CU gesproken over ‘onvoldoende basis van vertrouwen’ richting de ABO, en vanuit de ABO over een ‘dolk in de rug’ door de CU. Op dit moment hebben de fracties van CU en SGP aan de formateur gevraagd om met een advies te komen hoe nu verder. Het CVO heeft herhaaldelijk aangegeven dat zij bereid is om deel te nemen aan coalitieonderhandelingen. ‘Wij zijn er klaar voor en onze hand is en blijft uitgestoken’.

Gezien de verkiezingsuitslag verdient CVO ook een eerlijke kans. CVO is de grootste winnaar geworden en tevens de derde partij in grootte. Die eerlijke kans is eerder helaas niet gegeven. Nu is er echter een nieuwe mogelijkheid om recht te doen aan de verkiezingsuitslag. CVO vindt dat een coalitie van CU, SGP en CVO nu als eerstvolgende optie op tafel moet komen. Deze boodschap zullen wij ook aan de (in)formateur overbrengen. Tevens heeft CVO een raadsdebat aangevraagd (met de VVD) over de mislukte formatiepoging met de vraag hoe en met wie nu verder.

Tom de Nooijer (Fractievoorzitter CVO)

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel