Ankeiler: De medewerkers van de Schaapskudde kijken al reikhalzend uit naar het moment waarop hun oudere schapen geschoren worden.

- De medewerkers van de Schaapskudde kijken al reikhalzend uit naar het moment waarop hun oudere schapen geschoren worden. Niet zoals afgelopen jaar zonder publiek bij de schaapskooi met de tondeuse, maar in alle opzichten ouderwets, tijdens het schaapscheerdersfeest. Op zaterdag 28 mei wandelen ze daarvoor met ongeveer honderd ooien naar het centrum van Heerde, waar op de Brink, bij het standbeeld van de schaapherder, de scheerdersweide wordt ingericht. Daar gaan ze de schapen als vanouds op ambachtelijke wijze van hun vacht verlossen: knippend met een grote schaar. Dat gaat natuurlijk veel langzamer dan met elektrisch gereedschap, maar ze willen graag een bijdrage leveren om het aloude scheerdersvak in stand te houden en te promoten. Gelukkig gaan ook wat jonge mensen er voor op de knieën.

Hessendag

Het zal veel mensen al opgevallen zijn dat het schaapscheerdersfeest een paar weken eerder wordt gehouden dan meestal. Dat komt omdat de Schaapskudde Epe-Heerde te gast is bij de Heerder ondernemersvereniging, die de jaarlijkse knipbeurt van de schapen combineert met Hessendag. Er is dan van alles te beleven in het centrum van Heerde, met als tweede grote trekpleister een braderie met veel kramen, afgewisseld met terrassen en een kleedjesmarkt. Diverse muzikale gezelschappen storten vrolijke klanken uit over de hoofden van de bezoekers. Als het zonnetje erbij komt wordt het weer een topdag, dus noteer maar vast in de agenda: zaterdag 28 mei, van 10.00 tot 17.00 uur.

Deelname aan de markt

De kleedjesmarkt die tijdens de Hessenmarkt georganiseerd wordt zal deze keer ook weer plaats vinden op de bekende plaats rondom de Johanneskerk in het centrum van Heerde. Een plekje kan gehuurd worden voor € 2,- door kinderen, kom voordat de markt begint bij het hek van de kerk in de Bonenburgerlaan en krijg een plaats toegewezen.

Ook deelname aan de braderie is mogelijk, daarvoor kan je contact opnemen met Apeldoorn 2000 via apeldoorn2000.nl. Zij zullen zorgen dat er een kraam klaar staat.

De Hessenmarkt is van 9:00 – 17:00 uur in het centrum van Heerde. De Dorpsstraat wordt afgesloten hiervoor. Parkeren in Heerde is gratis. Volg de Facebookpagina @HeerderHessendagen om op de hoogte te blijven.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel