Ankeiler: Op dinsdag 31 mei is er weer een BreinPunt avond! Dit keer gaat het over muziek en de positieve invloeden die muziek heeft bij dementie. Maar ook voor Parkinson en NAH kan deze vlieger opgaan.

- Op dinsdag 31 mei is er weer een BreinPunt avond! Dit keer gaat het over muziek en de positieve invloeden die muziek heeft bij dementie. Maar ook voor Parkinson en NAH kan deze vlieger opgaan.

De avond is online te volgen door aan te melden via deze link. Ook kunt u onder het genot van een kopje koffie op 31 mei in de Jeanne d'Arc, Hertog Willemweg 3 in 't Harde komen luisteren. Om 19.00 uur inloop, 19.30 uur start de avond.

Muziek raakt mensen. Het brengt vrolijkheid of geeft ruimte aan verdriet. Je krijgt er energie van of je komt juist tot rust. Muziek brengt mensen dichterbij elkaar. Dit geldt voor iedereen en zeker ook voor mensen met dementie. Vanuit de praktijk en wetenschap is er steeds meer bewijs voor de positieve effecten van muziek voor mensen met dementie. Zo helpt muziek om beter contact te maken met anderen. Ook heeft het een positief effect op stemming en gedrag.

Binnen zorgorganisaties van Espria vindt men het daarom belangrijk om muziek altijd onderwerp van gesprek te laten zijn bij mensen met dementie en hun naasten. “Het blijkt dat bepaalde hersengebieden actief worden bij het horen van muziek én dat deze nog lang intact blijven bij dementie”, aldus één van de muziek agogen aldaar. “Muziek kan je terugbrengen naar je identiteit.”Op 31 mei is het onderwerp van de BreinPunt Elburg bijeenkomst: Muziek en dementie.Een muziekagoog en een onderzoeker, werkzaam binnen Espria, nemen u op verschillende manieren mee in de positieve effecten van muziek voor mensen met dementie.Praktijk en wetenschap vullen elkaar aan.Wilt u fysiek aanwezig zijn? Onder het genot van een kopje koffie ook van gedachten wisselen met andere aanwezigen? Kom dan op 31 mei om 19.15 uur naar de Jeanne d'Arc, Hertog Willemweg 3 in 't Harde.

BreinPunt Elburg wordt georganiseerd door Alzheimer Nederland Afd. Noordwest-Veluwe, Stamtafel, Espria, het Netwerk Dementie Noordwest-Veluwe, Stichting Lokale Omroep Elburg, Icare, WZU Veluwe en Stichting WIEL

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel