Ankeiler: Onder een prachtige zonnige voorjaarszon speelden de Elburger SC en vv Hattem zaterdagmiddag in Elburg tegen elkaar.

- Onder een prachtige zonnige voorjaarszon speelden de Elburger SC en vv Hattem zaterdagmiddag in Elburg tegen elkaar. De wedstrijd was amper begonnen of de bal lag in de 6e minuut achter ESC keeper Thomas den Besten in het net. De Elburgers waren nog nauwelijks van de schrik bekomen, tot het in de 22e minuut wederom raak was voor de Hattemers 0-2. De thuisclub kroop hierna enigszins uit zijn schulp wat resulteerde in een aantal kansen. Emre Sahan strandde op de keeper, een vrije trap van Max Lamberink en een kopbal van Sven Wastenecker gingen beiden over.

Na rust bleek de onvrede van ESC hoofdtrainer Siemen Lindeboom over het optreden van zijn mannen. Hij gooide het spelsysteem om en bracht twee verse krachten binnen de lijnen. Daan Wolf en Michel Harderwijk kwamen voor Rico Rianto en Rijk Jansen. Dat resulteerde in een meer aanvallend team, wat ook een aantal kleine kansen opleverden. In de 62e minuut kwamen Yanick Verweij en Lars Lamberink voor Marijn Boonen en Max Lamberink het veld in. Maar het was weer vv Hattem die de score opende in de tweede helft, de 0-3 viel in de 73e minuut. Een minuut later maakte Lars Lamberink de eretreffer met een prachtig schot in de kruising. ESC ging op zoek naar meer, maar hierdoor ontstond er natuurlijk ook ruimte aan de andere kant. In de 80e minuut viel de 1-4 na een counter en zes minuten later de 1-5. Twee minuten voor tijd maakte Emre Sahan de 2-5 in een doelpuntrijk einde van de wedstrijd. Grootste lichtpunt vanmiddag voor ESC, was de rentree van Thom Ruitenberg na lang blessureleed. Zes minuten voor tijd mocht hij het veld in voor Robert Radstaak.

Zaterdag speelt de Elburger SC een uitwedstrijd in Biddinghuizen tegen BAS om 14.30 uur.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel