Ankeiler: Wie maandagavond naar de raadsvergadering keek, moet een moment gedacht hebben dat hij in een cabaret voorstelling zat.Een korte samenvatting; eerst ging ABO samen met CU en SGP.

- Wie maandagavond naar de raadsvergadering keek, moet een moment gedacht hebben dat hij in een cabaret voorstelling zat.Een korte samenvatting; eerst ging ABO samen met CU en SGP. CU kreeg ruzie met ABO en toen kwam CDA op het toneel. Alles leek voor elkaar maar toen riep CDA kunnen we niet de ruzie lijmen. Ja , zei SGP maar dan is CDA niet meer nodig. Nee, zei CDA lijmen kan alleen met ons. Maar dan lijmen we niet zei SGP dan is er gewoon een nieuw voorstel van vier partijen en vier wethouders. Dat wil SGP weer niet. Dan doen wij niet mee met lijmen. Volgt u het nog?

Eigenlijk is het gewoon simpel. CU moet met ABO verder en er moet een partij bij. Of CDA of SGP. CDA zou de beste zijn. SGP moet harde principe eisen stellen met de hete adem van het CVO in de nek. Compromissen sluiten is lastig voor die partij. Bij CDA ligt dat minder gevoelig.Als de informateur de regie stevig in handen had genomen was de lijm verrassing van CDA voorbereid. Als hij niet op de hoogte was , zegt dat veel.

Nu gaat de informateur weer met iedereen praten. Levert weinig nieuws op. De persoonlijke verhoudingen moeten worden verbeterd. Het is de vraag of deze informateur daarvoor de juiste man is.

Mijn advies : nieuwe formateur die snel een coalitie sluit met CDA en de twee andere partijen . Drie wethouders is voldoende voor Oldebroek.

Het werd pijnlijk duidelijk dat voor het CVO geen enkele plaats is.

Met vriendelijke groet,

Huub Verberk

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel