Afdrukken
Ankeiler: ’t HARDE - Op een zonovergoten en druk sportpark de Schelp in Biddinghuizen is S.V.

- ’t HARDE - Op een zonovergoten en druk sportpark de Schelp in Biddinghuizen is S.V. ’t Harde er niet in geslaagd om de halve finale van de nacompetitie te bereiken. Met liefst 5-1 werd de ploeg van trainer René van ’t Goor een ervaring rijker, maar vooral een illusie armer naar huis gestuurd. BAS Biddinghuizen zat vanaf het eerste fluitsignaal beter in de wedstrijd dan de groen-witten. De eerste grote kansen waren voor BAS wat in de tiende minuut resulteerde in een doelpunt van Mike Geres.

’t Harde bleef moeite houden en kon pas na een half uur spelen meer in het eigen spel komen. Een overtreding op Luuk Struik werd bestraft met een directe vrije trap randje zestien meter. Het buitenkansje werd uitgepakt door specialist Stefan Marsman, die met een simpele schuiver de keeper verschalkte.

Na rust probeerde ’t Harde de overhand te krijgen op het veld. Werd een schot van Luuk Struik onschadelijk gemaakt door de doelman van BAS, maar werd de wedstrijd bijna letterlijk onthoofd na een uur spelen. Onbesuisd inkomen door doelman Sander van der Groef leverde een directe rode kaart voor de sluitpost op.

Met tien tegen elf hield ’t Harde nog even stand. Invaller doelman pakte nog een 1-op-1 situatie, maar moest na slordig balverlies op het middenveld uiteindelijk toch capituleren. De 1-2 werd gemaakt door Bas Luenen.

In de slotfase liep BAS verder weg bij het mentaal en fysiek gekakte ’t Harde. Twee goals van Geres en een goal van Gerwin Schaap zorgden uiteindelijk voor een 5-1 nederlaag. BAS mag zich opmaken voor de halve finale tegen Terborg en ’t Harde kan haar wonden likken, de rug rechten en sterker terugkomen in het seizoen 2022/23.