Afdrukken
Ankeiler: ’T LOO - Op zaterdag 18 juni werd op het circuit Kwintelooyen in Rhenen de finale van de Dutch Masters of Motocross verreden. Robert Fobbe was afgereisd om deel te nemen in de MX2 klasse.

- ’T LOO - Op zaterdag 18 juni werd op het circuit Kwintelooyen in Rhenen de finale van de Dutch Masters of Motocross verreden. Robert Fobbe was afgereisd om deel te nemen in de MX2 klasse. Ondanks het warme weer had Robert er zin in en dat was begrijpelijk, want bij Fobbe komt zijn vorm steeds meer terug na lang blessureleed. In de strijd om het open Nederlandse kampioenschap staat hij op een prima vijfde plaats en er liggen nog kansen om zelfs bij de beste drie te eindigen,

De Husqvarna rijder greep deze wedstrijd aan om met de beste rijders en zelfs internationale coureurs mee te strijden. Het aanwezige publiek zag in de tijdtraining al dat de rijder met nummer 148 in zeer goede doen was. Fobbe zette een prima zevende tijd op de klok en daarmee waren Robert en zijn aanhang super tevreden. Nu was het zaak om even goed de rust te pakken en wachten op de start van de 1e manche. Eindelijk was het dan zover voor Robert om plaats te nemen achter het starthek en hij stond op scherp. Fobbe weet van zichzelf dat een goede start zeker in dit soort wedstrijden van groot belang is. Nadat de laatste vijf seconden waren verstreken vielen de startpoortjes en zag het aanwezige publiek dat de motocrosser uit 't Loo een super start kende en hij wist in de eerste ronde als achtste door te komen en hij liet op dat moment menig toprijder achter zich, maar er bleek nog veel meer in te zitten voor Fobbe, die zelfs de aanval inzette op zijn voorgangers om nog een aantal posities op te schuiven. Er gebeurde echter iets wat echt niet door de beugel kon, want even later werd Robert keihard van zijn motor gereden, wat altijd kan voor komen, maar deze keer was het een zeer doelbewuste actie van een medestrijder.

Robert kreeg hierdoor de schrik flink in de benen en hij voelde pijn in zijn schouder, maar daar bleef het bij. ‘Het had nog veel anders kunnen aflopen,’ liet Fobbe weten. 'Man wat een klap zeg. Ik heb gelijk besloten om geen 2e manche terijden om zo mijn schouder te laten herstellen, want komende zondag staat in Reusel voor mij een zeer belangrijke wedstrijd op het programma en ik hoop dan weer topfit te zijn’. Fobbe baalt wel dat het zo is gelopen, maar laat zich verder niet uit over de zware crash (zie foto).

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel