Ankeiler: In ’t Huiken Elburg werd afgelopen zaterdag muzikaal gestreden om de prijzen. Zeven fanfares en brassbands voerden grote muziekwerken uit voor een tweekoppige jury.

- In ’t Huiken Elburg werd afgelopen zaterdag muzikaal gestreden om de prijzen. Zeven fanfares en brassbands voerden grote muziekwerken uit voor een tweekoppige jury. Het A-orkest van fanfare David uit Oosterwolde onder leiding van Anne van den Berg pakte zilver in de zwaar bezette topklasse, achter de winnaars Brassband Excelsior Zalk.

Met een bezielde uitvoering van het concertstuk ‘’Between the two Rivers’’ van componist Philip Sparke speelde David 88,5 en 89 punten bij elkaar. De jury was gecharmeerd van het expressieve spel en de muzikaliteit in de uitvoering. De kwaliteiten en het potentieel van alle jeugdleden werden eveneens benoemd.

Met de winst van de samenspeelgroep en het geweldige optreden van het jeugdorkest in Stellendam eerder op dezelfde zaterdag 18 juni was het voor David een historische dag: drie onderdelen van de fanfare piekten op het juiste moment en wisten indruk te maken op de jury’s.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel