Ankeiler: Van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli voeren de huisartsen van praktijk Veldweg en praktijk de Brink, samen met alle andere huisartsen in Nederland, actie om aandacht te vragen voor de druk op de huisartsenzorg.

- Van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli voeren de huisartsen van praktijk Veldweg en praktijk de Brink, samen met alle andere huisartsen in Nederland, actie om aandacht te vragen voor de druk op de huisartsenzorg. Dat doen ze in het belang van alle patiënten. De huisartsen vinden dat in Nederland iedereen terecht moet kunnen bij een huisarts. ‘Maar dat staat onder druk, ‘laten ze weten. ‘De werkdruk in de huisartsenzorg is hoog en wanneer we patiënten verwijzen naar het ziekenhuis en de ggz zijn er vaak lange wachtlijsten.’

De huisartsen willen:

- meer tijd hebben voor de patiënten;

- minder drukte in de avond-, nacht- en weekenddiensten;

- betaalbare huisvesting voor alle huisartsenpraktijken;

- dat de wachtlijsten in ziekenhuizen, de ggz en jeugdzorg worden opgelost.

Op vrijdag 1 juli gaan de huisartsen en medewerkers naar het Malieveld in Den Haag voor een manifestatie. Daarom zijn beide huisartsenpraktijken in Wezep die dag gesloten. Voor spoedgevallen kunt u terecht bij de huisartsenpost Zwolle aan de Dokter van Heesweg 2 in Zwolle; telefoon: 0900 333 6 333.

Wilt u de huisartsen steunen in deze actie? Kijk op www.huisartseninactie.nl/doe-mee/ hoe u dat kunt doen.

Kijk op https://www.artsenzorg.nl/veldweg en https://debrink.uwartsonline.nl/ voor meer informatie

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel