Ankeiler: Boeren uit Oldebroek zijn vanmorgen hun protest gestart bij het gemeentehuis op het Raadhuisplein. De boeren werden toegesproken door burgemeester Tanja Haseloop.

- Boeren uit Oldebroek zijn vanmorgen hun protest gestart bij het gemeentehuis op het Raadhuisplein. De boeren werden toegesproken door burgemeester Tanja Haseloop. Hierbij was ook Peter Drenth, CDA-gedeputeerde van Provincie Gelderland, aanwezig. Bakkerij Jonker sponsort een lunchpakket voor boeren uit de gemeenten Oldebroek en Heerde. Vanuit Oldebroek vertrok de stoet naar het gemeentehuis van Elburg.

Boeren uit heel Nederland komen vandaag samen in Stroe om een duidelijk signaal af te geven. Ze vinden dat de in hun ogen onhaalbare plannen, die een kaalslag betekenen voor het platteland, zo snel mogelijk van tafe moeten.. Vanaf 12:00 uur zullen boeren, burgers en buitenlui duidelijk van zich laten horen.'De manifestatie is de eerste landelijke bijeenkomst in een reeks van lobby en acties, die LTO de komende tijd zal uitvoeren om het absurde stikstofbeleid van tafel te krijgen. Die acties begonnen al met #30MeiKoeUitDeWei en met de lobby om provincies zich tegen dit beleid te laten keren.De komende weken voeren we voor- en achter de schermen nog meer acties uit. Dat laat LTO Noord weten.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel