Afdrukken
Lead image 1:
Lead image TXT 1: De politie kwam er aan te pas tijdens de wedstrijd van WHC Wezep. Foto: NWVfoto/NewsUnited
Ankeiler: Nee, geslapen heeft Henri van Beek uit Wezep er niet van.

- Nee, geslapen heeft Henri van Beek uit Wezep er niet van. Hij is in diepe mineurstemming door de ongeregeldheden die zaterdag in Rosmalen uitbraken tijdens de amateurwedstrijd tussen 'zijn' WHC Wezep en vv Nieuwenhoorn. Maandag besluit de club over eventuele maatregelen tegen supporters.

"Opgeschoten jongens, geen hooligans", noemt clubvoorzitter Van Beek de supporters van WHC Wezep. Toch gingen zij zaterdagmiddag de confrontatie aan met aanhangers van de tegenstander uit Hellevoetsluis. Op het neutrale terrein van OJC Rosmalen vloog het vuurwerk heen en weer en moesten reclameborden het ontgelden. De politie kwam met veel mensen naar het sportpark en kon uiteindelijk de rust herstellen.

Schade vergoeden

Naast de kater van een verloren promotieduel kampt Van Beek nu dus ook met de nasleep van wangedrag van supporters. "Ze hebben zich niet gedragen zoals het hoort. We laten OCJ Rosmalen dus echt niet voor de schade opdraaien", verzekert Van Beek. Naast de reclameborden moest ook een toiletgebouw het ontgelden.

De politie kwam er aan te pas tijdens de wedstrijd van WHC Wezep. - Foto: NWVfoto/NewsUnited

Rivaliteit 'gigantisch opgeblazen'

Een wedstrijd verliezen, daar kan de voorzitter naar eigen zeggen goed mee omgaan. "Verder doe je alles om de club te beschermen, maar dat is hier niet gelukt." Overigens noemt Van Beek de geruchten dat rivaliteit tussen Ajax-supporters uit Wezep en Feyenoord-aanhangers uit Hellevoetsluit een rol speelt "gigantisch opgeblazen". Er wonen volgens hem ook genoeg Feyenoord-fans in Wezep.

Maandag praat het bestuur van WHC Wezep over mogelijke maatregelen tegen eigen supporters. Het is niet ondenkbaar dat sommige aanhangers niet langer welkom zijn.

Zie ook: Vlam in de pan tijdens promotieduel amateurclub Wezep

Meer over

Deel dit artikel