Ankeiler: Joop Zwart uit Elburg is samen met Vrienden van Museum Elburg een actie getart om een uniek schilderij van Cornelis Springer (1863) te behouden voor Elburg

- Joop Zwart uit Elburg is samen met Vrienden van Museum Elburg een actie getart om een uniek schilderij van Cornelis Springer (1863) te behouden voor Elburg

De titel van het nu aangeboden schilderij luidt: Bij de Ravennespoort te Elburg. In de volksmond werd in Elburg gesproken over de Kleine Poort of de Zwolsche Poort. Herkenbaar zijn het synagogepoortje, de toren van de Sint-Nicolaaskerk en de muurhuisjes aan de Zuiderwalstraat. Het getoonde huis is later afgebroken.

'Dit schilderij is zeer bijzonder voor Elburg en we zouden samen met diverse andere instanties kunnen proberen om dit schilderij aan de collectie van Museum Elburg toe te voegen. Als iedereen op deze manier zijn/haar steentje bijdraagt komen we steeds dichter bij ons doel. Dit unieke schilderij naar Elburg halen, waar het hoort', zegt Joop Zwart.

In samenwerking met Vrienden van Museum Elburg probeert hij nu genoeg geld in te zamelen zodat het schilderij aangekocht kan worden.

Wilt u deze actie steunen, dan kunt u HIER doneren.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel