Afdrukken
Ankeiler: Beter een gouden buur, dan een verre vriend. Heb jij ook zo’n buur die goud waard is?

Beter een gouden buur, dan een verre vriend. Heb jij ook zo’n buur die goud waard is? Iemand die altijd voor een ander klaarstaat, iedereen enthousiasmeert voor buurtinitiatieven, het straatbeeld groener maakt of jouw pakketjes aanneemt? Zet hem of haar op Burendag op zaterdag 24 september eens extra in het zonnetje met de zesde editie van de Gouden Buur Award 2022..

Zo werkt het

Nomineren kan tot donderdag 8 september, hierna selecteert Nextdoor in iedere provincie de meest inspirerende nominatie. Is dit de nominatie van jouw buurman of buurvrouw? Dan krijg je een unieke Gouden Buur Award toegestuurd en een verrassingspakket om de uitreiking nog feestelijker te maken!

Jouw buurman of buurvrouw nomineren kan via nextdoor.nl/goudenbuur.

Wordt jouw buur niet tot Gouden Buur van de provincie uitgeroepen? Dan kan je hem of haar alsnog in het zonnetje zetten via de digitale Gouden Buur Award die je na je aanvraag halverwege september per e-mail ontvangt. Zo werd Kees vorig jaar door zijn buren met deze titel bekroond, omdat hij ze altijd een helpende hand biedt met klusjes of simpelweg een praatje met ze maakt voor de gezelligheid. Ook Wieke mocht vanaf toen de titel Gouden Buur dragen, vanwege haar goede zorgen voor de gezamenlijke buurttuin.

Michel Visser, van Country Lead Nextdoor Nederland, zegt: “Elk jaar in september viert Nextdoor wereldwijd Burenmaand en in het bijzonder op Burendag, dit jaar op zaterdag 24 september, kiezen we ervoor om buren die zich keer op keer voor de buurt inzetten eens extra in het zonnetje te zetten. De Gouden Buur Award was voorgaande jaren wederom een groot succes en ook dit jaar gaan we weer op zoek naar die buitengewone buren! Met dit jaarlijks terugkerende initiatief willen we buren inspireren bij te dragen aan het bouwen van sterke, sociale en inclusieve buurten.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel